napokon pravda / Bravo, ljudi! Pokrenut postupak protiv zlostavljača psa, prijavljuje se i osoba koja je sve snimala

Image
Foto: Animalex/Facebook/Diana Primožić Kukuruzović

Ovaj tjedan podnose kaznenu prijavu protiv osobe koja je snimala čin zlostavljanja

29.11.2018.
12:47
Animalex/Facebook/Diana Primožić Kukuruzović
VOYO logo

Facebookom se prije desetak dana munjevitom brzinom proširila stravična snimka bezumnog mlaćenja psa dok osoba, koja sve to snima, "umire" od smijeha. O svemu smo podrobno izvještavali i napokon su stigle dobre vijesti. Naime, kako je izvijestila udruga za pravnu zaštitu životinja ANIMALEX, podnijeli su prijavu nadležnoj veterinarskoj inspekciji i državnom odvjetništvu.

Kako pojašnjavaju, prijava veterinarskoj inspekciji podnesena je zbog prekršaja Zakona o veterinarstvu, odnosno u konkretnom slučaju zbog nečipiranja i necijepljenja protiv bjesnoče ukupno pet pasa, što je u inspekcijskom nadzoru i utvrđeno te je veterinarska inspekcija po toj podnijela optužni prijedlog pred nadležnim prekršajnim sudom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nečipiranje i necijepljenje Zakonom je predviđena kazna od 2.000 do 6.000 kuna.

"Potvrđeno je i da je pokrenut kazneni postupak zbog mučenja životinja. Za to kazneno djelo Kaznenim zakonom predviđena je zatvorska kazna u trajanju od 1 do 3 godine. Ne želimo ništa prognozirati, veselimo se zbog pokrenutog kaznenog i prekršajnog postupaka. Ovako ili onako, u jednom i drugom postupku počinitelj će biti kažnjen. Hvala svima na pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj tjedan podnosimo i kaznenu prijavu protiv osobe koja je snimala čin zlostavljanja. Ona je također prepoznata, a biti će prijavljena zbog poticanja na kazneno djelo", izvijestili su na svojoj službenoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo