NOVI NARAŠTAJI PILOTA / Brigadir Huljev otkrio odlike vrhunskog pilota: 'Kriteriji su visoki, a ovaj posao je zahtjevan'

'Svi koji prođu liječničke preglede i apliciraju za pilote, ne znači da će biti piloti', kazao je Huljev

20.6.2022.
19:14
VOYO logo

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo dobilo je 7 novih pilota. Novi čuvari hrvatskog neba, kadeti 26. naraštaja, dobili su letački znak vojnog pilota na svečanosti održanoj u vojarni Mirko Vukušić u Zemuniku.

Ondje je helikopterom stigao i predsjednik Zoran Milanović, koji im je čestitajući rekao da su završili školovanje koje nije za svakoga. Većini je plan - nastaviti vojno obrazovanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ov reporter Boris Mišević u Zemuniku je razgovarao s Goranom Huljevom, zapovjednikom Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin",

Huljev je kazao da je izuzetno ponosan na nove pilote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sedam pripadnika 26. naraštaja ulazi u malu zrakoplovnu pilotsku obitelj nakon 5 godina studiranja i odricanja, njih, nas koji smo bili involvirani kroz složen sustav školovanja", kazao je.

Komentirao je i hoće li novi piloti biti piloti Rafalea ili Kiowa helikoptera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ići će na kratki odmor i nakon toga u operativne postrojbe. Neki od njih će aplicirati za Rafale, za to treba imati dobre psiho-fizičke predispozicije što ne znači da ćete biti pilot Rafalea. Posao pilota je izuzetno zahtjevan. Morate proći liječničke preglede. Svi koji prođu liječničke preglede i apliciraju za pilote, ne znači da će biti piloti. Moraju proći zahtjevnu selekciju koju počinjemo za 9 dana, nakon toga završetak školovanja i odlazak u operativne postrojbe na tip aviona ili helikoptera", kazao je.

Komentirao je i usporedbu s Top Gunom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Top gun je nešto što prolazite kad ste već završeni pilot. Ovo je naša osnovna škola gdje stječete predispozicije za nastavak školovanja u operativnoj postrojbi onoga što postrojba koristi", kazao je.

Komentirao je i kakav čovjek mora biti da b i bio vrhunski pilot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kriteriji su visoki. Jedna velika odlučnost, htijenje, velika odgovornost prije svega i psiho-fizičke predispozicije koje sam spomenuo", kazao je Huljev.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo