FILMSKA PRIČA / Britanac sa suprugom došao na odmor u Hrvatsku, pa ostao 'zarobljen' na aerodromu: 'Znam tko snosi dio krivnje'

Priča nalik na film Terminal s Tomom Hanksom odigrala se prije mjesec dana u Zagrebu

20.5.2022.
20:15
VOYO logo

David i Alison iz Manchestera su doletjeli u Zračnu luku Franjo Tuđman, no ljepote Zagreba uspjela je vidjeti samo supruga, budući da je David tek tu shvatio da greškom ima putovnicu svoje pokćerke.

"Obzirom da osoba nije imala valjanu putnu ispravu, osobi nije odobren ulazak u RH pa je smještena u prostorije koje su namijenjene za smještaj takvih osoba do polijetanja prvog zrakoplova zrakoplovnog prijevoznika s kojim je došao koji ga je dužan vratiti na polaznu destinaciju", kazala je Kristina Ciprić, načelnica Postaje aerodromske policije Pleso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi takav let bio je tek za 4 dana pa je godišnji proveo s graničnim policajcima na aerodromu.

Riječi hvale za policajce

David je za britanske medije izjavio da ne može vjerovati da mu se ovo dogodilo budući da nikada nije izgubio ni prtljagu i uvijek je pazio na dokumente. Ali smatra da drugu polovicu krivnje snosi i osoblje na aerodromu u Manchesteru koje ga je pustilo u avion sa ženskom slikom i imenom i prezimenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je i samo riječi hvale za policajce na Plesu koji su ga htjeli odmah poslati natrag kući, ali niti jedna druga kompanija nije ga mogla primiti.

"Ovim putem apeliramo na sva putnike da neposredno prije polaska na put provjere valjanost svojih dokumenata kako bi se izbjegle ovakve i slične situacije", kazala je Ciprić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznali propust

Iz Ryanaira kojim je letio priznali su da je došlo do propusta.

"Odgovornost je svakog putnika da sa sobom ima valjanu putnu ispravu. Naše rukovodeće osobe na aerodromu napravile su grešku prilikom ukrcaja tog putnika. Povezani smo s njima u Manchesteru kako se ovako nešto više ne bi dogodilo", navodi Ryanair u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš poput Toma Hanksa, David se morao vratiti svojoj Krakoziji, a njegova supruga zajednički godišnji provela je sama u Zagrebu.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo