Kod njih smo na crvenoj listi / Britanci bježe iz Hrvatske da ne moraju u karantenu: Cijene avionskih karata drastično veće!

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Određene su linije već rasprodane, dok su cijene na pojedinim letovima premašile prosječnu nekoliko puta

21.8.2020.
12:06
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Kako bi zadovoljili veliku potražnju koja je nastala nakon odluke o tome da se Hrvatska uvrsti na "crvenu listu" zemalja, British Airways danas će u sve tri hrvatske zračne luke sletjeti s zrakoplovom tipa A321NEO.

British Airways inače prometuje prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku zrakoplovima manjeg kapaciteta, no danas će zbog velike potražnje britanskih turista koji se žele vratiti u svoju zemlju prije stupanja na snagu novih mjera (14-dnevna samoizolacija za sve putnike koji dolaze iz Hrvatske), na redovnim linijama prema tri spomenute zračne luke koristiti zrakoplov većeg kapaciteta - A321 NEO. Ovaj zrakoplov ima kapacitet od čak 235 putnika (za uspredbu, prema Hrvatskoj uobičajeno prometuju zrakoplovi A319 i A320 kapaciteta 144 do 180 sjedala).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Britanci bježe iz Hrvatske da ne moraju u karantenu: Cijene avionskih karata drastično povećane!

Image

Britanci bježe iz Hrvatske da ne moraju u karantenu: Cijene avionskih karata drastično povećane!

Dubrovačka zračna luka, uz let British Airwaysa, imati će još jedan let EasyJeta prema Londonu te jedan prema Bristolu (na oba leta maksimalni kapacitet je 180 putnika).  

Osim British Airwaysa koji će danas obaviti dva leta iz Zračne luke Split, prema Londonu će poletjeti tri zrakoplova EasyJeta (kapaciteta 180 putnika), kao i WizzAir zrakoplovom A321 (kapacitet 230 putnika). Croatia Airlines danas će obaviti redovni let na liniji Zagreb - London Heathrow, no umjesto A319 na liniji će danas prometovati zrakoplov većeg kapaciteta - A320.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na broj ponuđenih sjedala, jasno je da to nije dovoljno kako bi se svi turisti iz Hrvatske vratili u Veliku Britaniju na vrijeme, prije uvođenja restriktivnih mjera.

Uostalom, određene su linije već rasprodane, dok su cijene na pojedinim letovima premašile prosječnu nekoliko puta, piše portal Croatian aviation.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo