to ga ne zanima / Brkić o navodnoj Hasanbegovićevoj ustaškoj kapi: 'Što su Novosti? Tjednik? Čiji je to tjednik?'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Koordinator Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta HDZ-ovac Milijan Brkić, komentirajući novu aferu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, upitao je: 'Što su Novosti? Tjednik? Čiji je to tjednik?'

10.2.2016.
20:13
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sastanka Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, HDZ-ovac Milijan Brkić komentirao je spornu fotografiju iz Novosti na kojoj aktualni ministar kulture Zlatko Hasanbegović navodno nosi ustašku kapu. 

Image
JE LI MINISTAR POZIRAO S USTAŠKOM KAPOM? /

Hasanbegović reagirao na objavu sporne fotografije: 'Na njoj su dva pripadnika HOS-a, a i laiku je vidljiva naknadna intervencija'

Image
JE LI MINISTAR POZIRAO S USTAŠKOM KAPOM? /

Hasanbegović reagirao na objavu sporne fotografije: 'Na njoj su dva pripadnika HOS-a, a i laiku je vidljiva naknadna intervencija'

"Što su Novosti? Tjednik? Čiji je to tjednik? Nemam pojma zaista. Ja sam vidio raznorazne tipove s kokardama i s ovim i s onim. Mi smo jasan stav politički izrekli i zauzeli u više navrata i priopćili hrvatskoj javnosti da smo protiv svih totalitarizama, i nacizma, i fašizma i komunizma, i svih ideologija takvog značaja. To nas uopće ne zanima i prestanimo se već jednom baviti prošlošću, prestanimo hrvatsku javnost i građane kontaminirati s onima koji su iza nas", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temelj hrvatske države je Domovinski rat i hrvatski branitelji. Idemo sada razgovarati što treba napraviti da bi Hrvatska sutra bila uređena država i da naša djeca ne bi selila iz ove prekrasne zemlje", rekao je Brkić.

Mostovac Ivan Kovačić kratko je odgovorio: "Cijeli dan smo na pregovorima na Vijeću za suradnju. Most će dati svoje mišljenje vezano za to, kao što smo dali i stav o gospodinu Ostojiću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, naslovnicu ovotjednog broja Novosti 'krasit' će fotografija iz 90-ih godine na kojoj aktualni ministar kulture Zlatko Hasanbegović pozira s ustaškom kapom, po tvrdnji uredništva tjednika 'Novosti'. Naslovnica je objavljena danas na njihovojFacebook stranici, a ispod fotografije stoji naslov 'Točka na U'. 

Glavni urednik Novosti Ivica Đikić pojasnio je kako se uvidom u časopis Nezavisna Država Hrvatska u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) lako može provjeriti je li netko naknadno intervenirao na fotografiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U NSK je časopis i u njemu je fotografija. Pa procijenite jesmo li intervenirali", rekao je.

Ne zna kada je fotografija snimljena, ali objavljena je u časopisu 1996. godine, kaže Đikić te dodaje da Hasanbegović na glavi ima ustašku kapu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne tvrdim da je na kapi slovo 'U', već da je ustaška kapa. Mislim da je 'U', ali to se ne vidi na fotografiji. Mi nigdje ne tvrdimo da je na kapi slovo 'U', ali u to opravdano sumnjamo i kapa je ustaška", ustvrdio je te najavio da će Novosti vrlo skoro objaviti integralne tekstove koje je Hasanbegović objavljivao u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska".

"Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija kojima me se želi ljudski i moralno diskreditirati te politički likvidirati", stoji u odgovoru ministra Hasanbegovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo