'oporba ponavlja one lekcije iz prošlosti ' / Brkić odgovorio Vučiću: 'O četnicima ne želim pričati, oni su izgubili ovaj rat, a on neka živi sa svojim snovima koje nikada neće dosanjati'

'Imao sam puno prijatelja Srba koji su Hrvatsku osjećali kao svoju domovinu. O četnicima ne želim pričati, oni su izgubili ovaj rat, a gospodin Vučić neka živi sa svojim snovima'

30.11.2017.
19:20
VOYO logo

Stav vladajućih oko jučerašnje presuda šestorki, (na kraju, nažalost) petorki u Haagu je jasan, sama presuda nije utemeljena na povijesnim činjenicama, naravno upitno je koliko se manevarskog prostora ostavlja za popravke, a o svemu tome razgovarali smo s našim gostom u RTL-u Danas, HDZ-ovcem Milijanom Brkićem.

Na upit što po njemu ovakva presuda govori o Haškom sudu, Brkić je odgovorio kako je taj sud osnovan da bi utvrdio pravdu i istinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je u dobroj vjeri jedna od država koja je bila suglasna za osnivanje Haškog suda preko Vijeća sigurnosti. Nažalost, Haški sud i u ovoj presudi pokazuje da je daleko od pravednosti i presuda koje su utvrdile činjenično stanje i istinu. Nažalost, učinili su suprotno".

"General je preponosan i častan čovjek i reagirao je na nepravdu na način da se izdigao iz svoje slobode na koju je mogao uskoro, još je podnio jednu žrtvu za svoju Hrvatsku i BiH. Pokazao je cijelom svijetu da je ova presuda nakaradna, nepoštena i da nije utemeljena na istini", poručio je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o oporbi i njihovoj kritici te činjenici da danas nisu htjeli nazočiti čitanju zajedničke izjave u Saboru, Brkić je rekao da to samo govori o njihovom odnosu prema Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima.

"Žalosno je što oporba ponovno ponavlja one lekcije iz prošlosti koje očito nije naučila dobro. Podsjeća me  ponovno na 25. lipanj 1991. kada je glasovano o samostalnosti RH, samo su eto sada evoluirali pa nisu ni ušli u Sabornicu. Svojim su nedolaskom dokazali kako se odnose prema Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima", dodaje potpredsjednik Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska u ovom procesu nije bila optužena kao država, i formalno ne snosi nikakve sankcije. No u smislu morala, Hrvatska mora iscrpiti sve pravne mehanizme petorke, i to putem revizije, izvanredna sjednica Vijeća sigurnosti kao osnivača Haškog suda... To će se sada inicirati, nadamo se da će uspjeti u tome", zaključuje Brkić.

Na upit o komentaru na Vučićevu bijesnu reakciju na jučerašnju presudu u Haagu, Brkić je rekao kako je bio u Domovinskom ratu te imao sam puno prijatelja Srba koji su Hrvatsku osjećali kao svoju domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE PROČITAJTE:

"Imao sam puno prijatelja Srba koji su Hrvatsku osjećali kao svoju domovinu. O četnicima ne želim pričati, oni su izgubili ovaj  rat, a gospodin Vučić neka živi sa svojim snovima koje nikada neće dosanjati", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak njegovog gostovanja u RTL-u Danas pogledajte u videoprilogu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo