'prijetnja sigurnosti' / Brutalno ubio ženu, u zatvoru se obogatio, a sada će biti oslobođen i deportiran u Hrvatsku: Sin moli da ga ne puštaju…

Image
Foto: Shutterstock

Sin ubojice rekao je kako bi njegovo puštanje i deportacija u Hrvatsku mogla predstavljati ozbiljnu prijetnju sigurnosti njegove hrvatske rodbine

20.4.2022.
12:05
Shutterstock
VOYO logo

U ljeto 1993. godina Australiju je sablaznilo brutalno ubojstvo. Hrvatski imigrant, Mate Perić, pucao je četiri puta u glavu svoje supruge Danice koja je sjedila u autu, iz puške koju je posjedovao bez dozvole, dok se u blizini nalazio njihov 17-godišnji sin.

Perić je osuđen na najmanje 16 godina zatvora zbog ubojstva. Sada, gotovo 30 godina kasnije, Perić bi trebao biti pušten iz zatvora u australskom Perthu i deportiran u Hrvatsku. Ministarstvo unutarnjih poslova oduzelo mu je australsko državljanstvo zbog zabrinutosti oko njegova karaktera, pišu australski mediji. U ožujku mu je bilo obećano da će ga pustiti na slobodu, nakon što je godine proveo na uvjetnom otpustu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njegova tri sina, Alen Perić, potvrdio je tvrdnje ministarstva i rekao kako "ni na minutu" nije mislio da je da je njegov otac rehabilitiran, u tri desetljeća koja je proveo iza rešetaka.

U jednom intervjuu koji je dao za časopis West Australian 2019. godine, Alen je otkrio da je njegov otac tijekom izdržavanja cijele kazne zarađivao naplatom rente na dva imanja u Balcatti i Kewdaleu. Tada je rekao i da će osuđeni ubojica moći pristupiti novcu koji je pasivno zaradio od imovine, a koja sada vrijedi milijun dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alen je tada otkrio i mučnu ispovijest o tome kako je otac zlostavljao njegovu majku i njegovo dvoje braće, te da ih je ulovio nekoliko mjeseci nakon što su uspjeli pobjeći od njega. Nakon što je 1995. osuđen za ubojstvo, Perić je pet godina proveo na raznim sudovima pokušavajući osigurati da njegova tri sina nemaju pristup imovini svoje majke.

Image
prijavljen za nasilje u obitelji /

Bilder i zaštitar brutalno premlatio 25-godišnju Zadranku: 'Nestali su joj novci, a onda je pogledala u njegovu torbicu...'

Image
prijavljen za nasilje u obitelji /

Bilder i zaštitar brutalno premlatio 25-godišnju Zadranku: 'Nestali su joj novci, a onda je pogledala u njegovu torbicu...'

"Iako je bio u zatvoru, i dalje je htio biti gospodar lutaka, onaj koji ima kontrolu. Mogao je učiniti ispravnu stvar za svoju obitelj, ali je odlučio ići drugim smjerom", rekao je Alen Perić za West Australian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako je oca u zatvoru posjetio dva puta, jednom kada je imao 19 i drugi puta s 21 godinom. Tada ga je pitao može li ostaviti sve to iza sebe, opozvati odvjetnike i pustiti ih da nastave sa svojim životima.

"Okrenuo se, ljutito me pogledao u oči i rekao: 'Ne, nikad, ako ja padam, svi idu dolje, bankrotirati ću vas", ispričao je sin ubojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i kako vjeruje da bi njegov otac mogao predstavljati "ozbiljnu sigurnosnu prijetnju" za njegovu širu hrvatsku obitelj, jer misli da se nije rehabilitirao.

"Pustiti ga sada jednostavno nije u redu", zaključio je Alen Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo