RTL POMAŽE DJECI / 'Budi mi prijatelj': Pokažite veliko srce i omogućite da labradorica Gabi pomaže u terapiji malenim korisnicima SUVAG-a

Započela je još jedna humanitarna kampanja „Budi mi prijatelj“ tijekom koje udruga „RTL pomaže djeci“ prikuplja donacije koje će pomoći u realizaciji projekata diljem Hrvatske, a kojima je cilj onim najmlađima osigurati zdravije i sretnije dječje dane

16.11.2021.
10:30
VOYO logo

Jedan od ovogodišnjih projekata je i onaj u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG kojoj su potrebna sredstva za nabavu i školovanje terapijskog psa, labradorice Gabi, koja bi malenim korisnicima s govorno-jezičnim teškoćama i oštećenjem sluha pomogla u što uspješnijoj integralnoj (re)habilitaciji.

Cilj terapije potpomognute psom je poboljšati tjelesno, emocionalno, socijalno, bihevioralno i kognitivno funkcioniranje djece s teškoćama u razvoju, a koristi stečene terapijom uz pomoć psa brojne su i od iznimnog su značaja jer utječu, između ostalog, na prevenciju različitih bolesti, poboljšanje zdravstvenog stanja i uspješan razvoj djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom terapije u kojoj, uz terapeuta, sudjeluje i pas zapažena je značajna uloga psa kao motivatora djece u njihovu sudjelovanju u rehabilitacijskim aktivnostima, ali i uloga u smanjenju stresa i anksioznosti jer ovi četvernožni terapijski pomagači na djecu djeluju smirujuće, opuštajuće i blagotvorno. Uz to, u rehabilitaciji govora, jezika i slušanja pas pomagač ima značajnu ulogu u jačanju socijalnih i komunikacijskih vještina, vještina izražavanja te čitalačkih vještina.

Image
Foto: RTL pomaže djeci
Image
Foto: RTL pomaže djeci

A o pozitivnom učinku terapije uz pomoć psa iz prve ruke svjedoči i Jasmina Kern, majka 8-godišnjeg dječaka Domagoja koji već drugu godinu pohađa SUVAG zbog poremećaja razumijevanja i komunikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Domagoj obožava Gabi i stvarno se oduševio i povezao s njom. Bilo je situacija kad je bio tužan, usamljen, razdražljiv, pogotovo na početku prvog razreda i na njega je djelovalo toliko umirujuće kad bi je otišao vidjeti kod psihologinje. Ona bi ga uvelike smirila. Jako ju je zavolio i stalno je pričao o njoj. To toliko motivirajuće djeluje na njega da imam osjećaj da je upravo zbog Gabi zavolio ići u školu. Jako puno bi nam značilo školovanje labradorice Gabi zato što uz nju, osim što motivira, djeca uče puno toga, primjerice kako biti nježniji. Nevjerojatno pozitivno djeluje na djecu koja imaju poteškoće!“

Image
Foto: RTL pomaže djeci
Image
Foto: RTL pomaže djeci

Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG jedina je ustanova takve vrste u Hrvatskoj te u nju dolaze djeca iz cijele Hrvatske, stoga će im svaki vaš doprinos biti od iznimnog značaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključite se u našu kampanju „Budi mi prijatelj“ pozivom na broj 060 9007 (cijena poziva je 6,25 kn s PDV-om), direktnom uplatom na donacijski žiro-račun Udruge HR6724070001500331700 ili uplatom kreditnom karticom putem internetske stranice UDRUGE. Svojim donacijama omogućite da terapijska labradorica Gabi pomaže malenim korisnicima Poliklinike SUVAG te da u njezinu društvu budu nasmijaniji, motiviraniji i sretniji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo