RTL POMAŽE DJECI / Budi mi prijatelj: Prijevremeno rođene bebe iz OB Zadar nas trebaju - pomozite u nabavi novog mobilnog RTG uređaja!

Kampanja „Budi mi prijatelj“ u punom je jeku! Jedan od projekata u ovogodišnjoj kampanji je i onaj u Općoj bolnici Zadar

10.12.2021.
10:00
VOYO logo

RTG je neinvazivna i najčešće korištena dijagnostička pretraga koja pomaže u postavljanju dijagnoze i liječenju različitih bolesti, a od iznimne je važnosti za djecu koja su na bilo kakvom obliku respiratorne potpore ili koja zahtijevaju prehranu putem perifernog centralnog venskog katetera.

Kako trenutno na zadarskom Odjelu neonatologije ne postoji mogućnost snimanja RTG-a, prijevremeno rođene bebe moraju se voditi na Odjel radiologije koji se nalazi u drugoj zgradi, što ih potencijalno može izložiti dodatnim rizicima. Kupnjom mobilnog RTG uređaja omogućila bi se dijagnostika u inkubatoru, što je puno sigurnije za nedonoščad, a radiologu i neonatologu na taj bi se način omogućila bolja dijagnostika i kompletna kontrola tijekom snimanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim uređajem osigurala bi se sigurnost najmlađih pacijenata tijekom boravka u inkubatoru, doprinijelo bi se podizanju razine kvalitete zdravstvene skrbi te se unaprijedili uvjeti za zbrinjavanje i liječenje.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

„Na našem Odjelu neonatologije u Zadru svake godine se rodi preko 1500 djece, a oko 200-tinjak te djece zahtijeva neki oblik intenzivnog liječenja. Novim uređajem omogućit ćete nam bržu i jednostavniju dijagnostiku, što će pridonijeti uspješnijem liječenju naših pacijenata“, ističe Mej Bencarić Brzić, dr. med. spec. pedijatar, subspec. neonatolog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zato, još jednom pokažite svoju nesebičnost i veliko srce te pomozite u prikupljanju sredstava za kupnju mobilnog RTG uređaja koji će uvelike olakšati prve dane ovim malenim junacima.

Uključite se u našu kampanju „Budi mi prijatelj“ pozivom na broj 060 9007 (cijena poziva je 6,25 kn s PDV-om), direktnom uplatom na donacijski žiro-račun Udruge HR67 24070001500331700 ili uplatom kreditnom karticom putem internetske stranice Udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo