reakcija na facebooku / Bujanec se obrušio na Grabar-Kitarović i Karamarka: 'Nikada se neću odreći pozdrava 'Za dom spremni'!'

Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Kontroverzni voditelj Velimir Bujanec istaknuo je kako se nikada neće odreći pozdrava 'Za dom spremni' te nazvao Karamarka i Grabar-Kitarović licemjerima i kalkulatorima jer nisu podržali istoimenu inicijativu

28.8.2015.
17:34
Facebook
VOYO logo

Inicijativa da se ustaški pozdrav 'Za dom spremni' uvede u Hrvasku vojsku uzburkao je javnost ovaj tjedan. I dok su potpisnici, među kojima su crkvenjaci, ali i nogometaš, akademik i novinar, tražili od predsjednice i šefa HDZ-a tražili da predlože izmjene Zakona o hrvatskoj vojsci kako bi se pozdrav 'Za dom spremni' uveo u službenu vojnu uporabu, Grabar-Kitarović i Karamarko su se ogradili od ove inicijative nazvavši je provokacijom.

Image
'starohrvatska tri prsta' /

Pogledajte kako je Zoran Šprajc ismijao potpisnike peticije za uvođenje ustaškog pozdrava u vojsku!

Takva reakcija izazvala je bijes kod nekih potpisnika, a kontroverzni voditelj Velimir Bujanec odlučio je svoja razmišljanja o cijeloj situaciji podijeliti sa svijetom putem Facebooka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"'Za dom spremni' nije fašistički pozdrav. Da jest, ne bih ga branio. To je hrvatski pozdrav. Isto kao što je kuna hrvatska valuta. Isto kao što je 'Lijepa naša' hrvatska himna. Isto kao što je šahovnica, s prvim početnim bijelim poljem - povijesni hrvatski grb. Isti oni koji su bili protiv uvođenja kune kao hrvatske nacionalne valute, danas su protiv pozdrava 'Za dom spremni'. Oni su zapravo, 1990. bili i protiv Hrvatske države.
Mnogi se pitaju - zašto peticija i zašto baš sada? Peticija je nastala još prije dvadesetak dana, na proslavi Dana pobjede. Uvijek bih je potpisao, bez obzira na tajming, izbore, blagdane", napisao je na Facebooku.

"Uvijek sam SPREMAN braniti pozdrav s kojim su ginuli moji prijatelji braneći Vukovar, Dubrovnik, Gospić, hrvatsku Posavinu, Hercegovinu, Bosnu... I kome to smeta, iz bilo kojih razloga - ili je kalkulant ili lažnjak ili beskičmenjak. Jugoslavenski portalčići u Hrvatskoj, u dogovoru sa srpskim medijima, sada su - nakon punih 20 dana otvorili to kao temu. Pa tko ih šljivi! Kao da je njima stalo do Hrvatske, njezinih HOS-ovaca ili pozdrava ZDS... Joe Šimunić za njih nije legenda, a za nas jest! Oni ne osjećaju ponos slušajući Marka Perkovića Thompsona, a mi osjećamo... Za prave vrijednosti treba se boriti u svakome trenutku, a pozdrav koji oni sada osporavaju - predstavlja dobro, on ne predstavlja nikakav fašizam... To je krik hrvatskog borca i domoljuba u borbi za slobodu. Dok se u Srbiji rehabilitira četništvo, u Hrvatskoj se osporava pozdrav 'Za dom spremni'. U Crnoj Gori ukinuta je ćirilica bez imalo pompe, a u Vukovaru to predstavlja 'problem'. Mogu nas provocirat, samo ako im mi to dopustimo - zato, glave skupa i budite SPREMNI", zaključio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Podsjetimo, Velimir Bujanec, voditelj emisije Bujica na jednoj lokalnoj televizijskoj postaji, pravomoćno je osuđen na deset mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine, zbog dilanja kokaina.

Njegov Facebook profil prepun je ustaške ikonografije, kao i fotografija s desničarskim zvijezdama poput Thompsona i Rojsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo