Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Incident na komemoraciji

Bujanec tvrdi da nije napao novinara na Bleiburgu: 'Nije bilo nikakvog napada s moje strane'

HND je u ponedjeljak je osudilo fizički i verbalni napad Velimira Bujanca i desetak drugih osoba na novinara njemačkog dnevnika

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Hina/ 20.5.2019. u 20:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Urednik i voditelj televizijske emisije Bujica Velimir Bujanec demantirao je utorak tvrdnju Hrvatskog novinarskog društva (HND) da je fizički i verbalno napao novinara njemačkog dnevnika Frankfurt Rundschaua Danijela Majića prošle subote na okupljanju u Bleiburgu, tvrdeći kako se radi o potpunoj neistini te da nikakvog verbalnog, a kamoli fizičkog kontakta između njih dvojice nije bilo.

HND je u ponedjeljak je osudilo fizički i verbalni napad Velimira Bujanca i desetak drugih osoba na novinara njemačkog dnevnika, koji je bio na novinarskom zadatku izvještavanja s komemoracije.

"Da nije bilo nikakvog napada na Danijela Majića s moje strane, kao ni sa strane meni bliskih osoba, utvrdila je i austrijska policija, koja je tijekom postupanja zaključila da nitko od navedenih nije prekršio ni jedan austrijski zakon", navodi  Bujanec i tvrdi kako "raspolaže snimkama koje potvrđuju da Danijel Majić na Bleiburgu nije bio kao 'novinar' već kao aktivist koji je davao upute protuprosvjednicima s jugoslavenskim zastavama i komunističkim obilježjima".

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kaže i kako ne namjerava ulaziti u polemiku s HND-om, čiji nije član, već skrenuti pozornost da ga prije "objave svoje 'presude'" iz HND-a nisu kontaktirali.

HND je u priopćenju istaknuo kao je "Majić je bio na novinarskom zadatku izvještavanja s komemoracije kada su ga, prema pisanju medija, prepoznali i zbog njegova ranijeg novinarskog rada napali okupljeni 'hodočasnici'. Od još žešćeg napada spasila ga je, kako je to vidljivo iz videa objavljenog na facebook profilu Velimira Bujanca, austrijska policija, koja je Majića najprije odvela s mjesta događaja, da bi ga, nakon saznanja da je novinar, pustila".

Upravo se čita

Image
NA JUGU ZEMLJE

Dva zrakoplova MiG-21 presrela civilni avion koji je ušao u hrvatski zračni prostor

Hina/ 20.5.2019. u 20:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
podaci evisitora

U Hrvatskoj trenutno boravi 1,1 milijun turista: Ovo je pet najpopularijih destinacija

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba