Incident na komemoraciji / Bujanec tvrdi da nije napao novinara na Bleiburgu: 'Nije bilo nikakvog napada s moje strane'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HND je u ponedjeljak je osudilo fizički i verbalni napad Velimira Bujanca i desetak drugih osoba na novinara njemačkog dnevnika

20.5.2019.
20:06
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Urednik i voditelj televizijske emisije Bujica Velimir Bujanec demantirao je utorak tvrdnju Hrvatskog novinarskog društva (HND) da je fizički i verbalno napao novinara njemačkog dnevnika Frankfurt Rundschaua Danijela Majića prošle subote na okupljanju u Bleiburgu, tvrdeći kako se radi o potpunoj neistini te da nikakvog verbalnog, a kamoli fizičkog kontakta između njih dvojice nije bilo.

HND je u ponedjeljak je osudilo fizički i verbalni napad Velimira Bujanca i desetak drugih osoba na novinara njemačkog dnevnika, koji je bio na novinarskom zadatku izvještavanja s komemoracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da nije bilo nikakvog napada na Danijela Majića s moje strane, kao ni sa strane meni bliskih osoba, utvrdila je i austrijska policija, koja je tijekom postupanja zaključila da nitko od navedenih nije prekršio ni jedan austrijski zakon", navodi  Bujanec i tvrdi kako "raspolaže snimkama koje potvrđuju da Danijel Majić na Bleiburgu nije bio kao 'novinar' već kao aktivist koji je davao upute protuprosvjednicima s jugoslavenskim zastavama i komunističkim obilježjima".

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i kako ne namjerava ulaziti u polemiku s HND-om, čiji nije član, već skrenuti pozornost da ga prije "objave svoje 'presude'" iz HND-a nisu kontaktirali.

HND je u priopćenju istaknuo kao je "Majić je bio na novinarskom zadatku izvještavanja s komemoracije kada su ga, prema pisanju medija, prepoznali i zbog njegova ranijeg novinarskog rada napali okupljeni 'hodočasnici'. Od još žešćeg napada spasila ga je, kako je to vidljivo iz videa objavljenog na facebook profilu Velimira Bujanca, austrijska policija, koja je Majića najprije odvela s mjesta događaja, da bi ga, nakon saznanja da je novinar, pustila".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo