žestoke kritike / Bulj i dalje protiv Stožera: 'U Sinju je više interventne nego u doba Kraljevine Jugoslavije! Kad vidi HDZ-ovu iskaznicu, korona krepa'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Naši ugostitelji, diskoteke i OPG-ovci ne mogu zaraditi za kruh ovih dana. Sve ovo je nerazumno i graniči s diktaturom', kaže Bulj

8.8.2021.
15:45
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj od Nacionalnog stožera civilne zaštite tražio je da produlji radno vrijeme ugostiteljskih objekata tijekom Alke i za vrijeme Velike Gospe. Stožer mu, ipak, tu želju nije ispunio, a on je ponovno uoči 306. Sinjske alke naglasio koliko je nezadovoljan tom odlukom.

"Stožeraši su nam ukrali dane Alke i Velike Gospe. Oni se rugaju s nama, nije im ovo ćaćino. Njima je Miro Bulj najveći problem. Preko bolesti nameću teze koje imaju doticaja s fašizmom. Ja sam bio vojnik 18 godina, toliko sam cjepiva primio da sam konzerviran za idućih 3000 godina. Danas ispada da je najvažnije pitanje tko se cijepio, a tko nije, a mislim da ljudi imaju demokratsko pravo da biraju. Alka će proteći u redu, ja to znam", rekao je Bulj za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemiološkim je mjerama određeno kako u gledalištu na trkalištu može biti samo 2500, od mogućih 5000 gledatelja.

"Proteklih dana više je bilo interventne i policije po Sinju nego u doba Kraljevine Jugoslavije. Ni tada nije bilo ovoliko žandara kao što ih sada ima u mojoj državi Hrvatskoj. Znate li samo koliko je puta inspekcija dolazila ovih dana provjeravati drže li se svi mjera. Nikad veći pritisak na grad nije bio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Alkarske svečanost /

VIDEO Gradonačelnik Miro Bulj prošao gradom u kočiji uoči sinjske Alke, građani su mu pljeskali

Image
Alkarske svečanost /

VIDEO Gradonačelnik Miro Bulj prošao gradom u kočiji uoči sinjske Alke, građani su mu pljeskali

A zamislite, na Bačvicama nema korone, kao ni kada se otvarao Pelješki most. Nema je ni kada su izbori. Kad vidi HDZ-ovu iskaznicu, korona krepa", poručio je Bulj.

Također, naglasio je kako ga brine što sve veći broj mladih navečer ide preko granice u noćni život u susjednu BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši ugostitelji, diskoteke i OPG-ovci ne mogu zaraditi za kruh ovih dana. Sve ovo je nerazumno i graniči s diktaturom. Ali mi se ne damo. Pijaca je u subotu navečer bila puna. Pjevalo se po ulicama. Došlo je oko pet tisuća mladih hodočasnika iz splitskog 'bazena'. Ali ti mladi nisu imali gdje otići na zahod kad su u noći stigli u Sinj. Bio ih je pun park", rekao je Bulj osvrnuvši se na hodočašće mladih koji su u subotu navečer krenuli iz solinskog Prasvetišta Gospe od Otoka put Svetišta Gospe Sinjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo