repovi lokalnih izbora / Buna u Omišu zbog kontrole glasova, u Splitu zakopana ratna sjekira

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Tri dana nakon drugog kruga još se vuku repovi loklanih izbora. U Omišu sinoć prosvjed zbog novog prebrojavanja glasova, a u Belišću HDSSB najavljuje ustavnu tužbu. U Splitu je zabilježeno nešto novo - poraženi i pobjednik kavom na rivi su zakopali ratnu sjekiru.

5.6.2013.
18:49
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Prigovor HDZ-a da se ponovno prebroje nevažeći listići drugog izbornog kruga u Omišu razljutio je građane, pa su pred zgradom gradske uprave sinoć glasno prosvjedovali.

Jutro u Omišu ipak mirno, a dok poraženi dugogodišnji omiški gradonačelnik kaže kako je tražio ponovno prebrojavanje glasova zbog male razlike.

“Najprije mala je razlika, 120 je nevažečih listića. I nešto što je najnormalnije zatražili smo prebrojavanje listića”, rekao je HDZ-ovac Ivan Škaričić, bivši gradonačelnik Omiša

“Mi ćemo odluku donijeti na temelju zakona i činjenica. Dakle, događanje naroda nas neće zastrašiti i ono služi na sramotu onome tko je to događanje naroda organizirao”, kazao je Miho Mratović iz Izbornog povjerenstva Splitsko-dalmatinske županije.

Novoizabrani omiški gradonačelnik Ivan Kovačić, koji je Škaričiću sa 72 glasa više preoteo gradonačelničku fotelju, uzvraća: “Ako je on to doživio kao pritisak na njihov rad, tako da i ja mogu reć da sam doživio da me se ipak obavjesti da ima nekakav prigovor na rezultate izbora”.

“Nije formalno bio obavješten jer se nikoga formalno ne treba obavještavat”, uzvratio je Miho Mratović.

HDSSB-ov Dinko Burić kojeg je nakon ponovnog prebrojavanja glasova samo jedan glas dijelio od gradonačelničke fotelje u Belišću
, najavljuje ustavnu tužbu.

“Želimo da Belišće dobije gradonačelnika voljom građana, a ne izbornim inženjeringom", poručio je Dinko Burić.

Image
Foto: Facebook/Ivo Baldasar
Image
Foto: Facebook/Ivo Baldasar



Prvo prebrojavanje glasova dogodilo se u Splitu. Pobjednik i poraženi jutros na kavi pomirenja. Obojica su najavili suradnju na projektima važnim za grad te su naglasili da se upravo o tome i radi - o suradnji, a ne koaliciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit smeta li predsjedniku HDZ-a TomislavuKaramarku ova kava i druženje, Ivanišević je odgovorio da ne.

No, oko jednog, njihova suradnja ipak je daleko od pjesme.

Ići ću na Split Pride, Pozivam sve da dođu”, pozvao je novi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

“Neću doći na Povorku, neću ni okretati leđa. Ja sam slobodan gledati more i biti na Rivi ako se sluČajno tada zateknem na Rivi”, kazao je Baldasarov dojučerašnji protivnik, HDZ-ovac Vjekoslav Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo