U nove pobjede s Pernarom / Bunjac: 'Posve je pravedno i pošteno da je Živi zid propao. Nova stranka je svakako opcija'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

S Pernarom, koji je također izašao iz Živog zida, čuje se, kaže, na dnevnoj bazi.

11.6.2019.
7:47
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Bivši zastupnik Živog zida Branimir Bunjac otkrio je planove za svoju političku budućnost.

Na Facebooku je napisao da se vraća još jači, a prijetio i bankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba se mene nitko bojati, nisam opasan. Dapače, želim dobro svima, pa i bankarima. Stvar je u tome da se bankarski sustav mora reformirati. U ovom trenutku je oko 98 posto bankarskoga sektora u stranim rukama, što je raritet u svjetskim razmjerima. Hrvatska mora u svom vlasništvu imati barem polovicu banaka. Osim toga, nigdje u EU bankarske marže nisu više nego u Hrvatskoj. Marža predstavlja kamate koje banka uzima na kredite minus kamata koju daje na štednju. Ako ste bankar, najbolje što možete učiniti je otvoriti banku u Hrvatskoj, jer nigdje nema veće zarade na uloženi euro nego kod nas. Iz Hrvatske se svake godine izvlače desetine milijardi kuna da bi se ulagale u bogate zemlje poput Austrije i Njemačke, a s druge strane naši građani žive na prosjačkom štapu", rekao je Bunjac u razgovoru za Večernji list.

S Ivanom Pernarom, koji je također izašao iz Živog zida, čuje se, kaže, na dnevnoj bazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se politički razumijemo 90 posto, osobito u dijelu gospodarskog programa i vanjske politike. Kad se sjetim naše suradnje u Saboru izuzetno sam ponosan. Bilo je legendarnih trenutaka kada smo nas dvojica sami doslovce matirali HDZ i SDP koje smo izluđivali neoborivim argumentima. Nova stranka je svakako opcija, ali treba sjesti i razgovarati. Ni slučajno ne smijemo ponoviti organizacijske pogreške koje su u konačnici torpedirale Živi zid. Kako se kaže drvo se savija dok je mlado i zato je vrlo važno postaviti čvrste temelje nove političke platforme", kazao je Bunjac.

Komentirao je i nadolazeće predsjedničke izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da treća opcija svakako treba imati svog vjerodostojnoga kandidata i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima. Obespravljeni i poniženi građani, kao i oni koji se protive divljemu kapitalizmu, trebaju nekoga da jasno artikulira njihove stavove, a to definitivno ne mogu biti ni Kolinda Grabar Kitarović niti Zoran Milanović. Pojavljuje se ime Mislava Kolakušića, ali u biti nitko ne zna koji je stvarni program toga čovjeka. Svi ostali su lažni treći putevi, fake oporba koja će se u svakome trenutku prikloniti HDZ/SDP mašineriji za par fotelja ili radnih mjesta u holdinzima", rekao je Bunjac za Večernji list.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su objavili da Bunjac ima šest kredita, a sada ostajete bez posla, no dosad je, kaže, sve kredite uredno plaćao.

"Osobno nemam šest kredita već tri. Svoje kredite sam dignuo još davno i uvijek sam ih uredno otplaćivao bez ičije pomoći. Nemam ovrhu, nemam blokadu računa, ne prijeti mi deložacija i ne znam čemu izmišljanje problema tamo gdje ga nema. Trošim svoju plaću na način kako meni odgovara, nikome nisam ništa ukrao. Što se tiče povratka u školu to je opcija. Mogao sam se pokoriti živozidaškoj kraljici i zadržati saborsku plaću do samoga kraja, ali čist obraz mi je važniji od bilo kakvog novca. Ako treba vozit ću i Uber, ali u pogrešnoj politici nikada neću sudjelovati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo