EKSKLUZIVNO ZA RTL / Bunjac još ne izlazi iz Živog zida! O Palfi: 'Zašto kućanica određuje kako će se trošiti novac stranke?'

'Stalno glumljenje da se borimo s većim zlom dovelo je stranku na sam rub ponora', kazao je Bunjac u razgovoru za RTL

6.6.2019.
14:30
VOYO logo

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac u razgovoru za RTL kazao je da se zauzima za što skorije unutarstranačke izbore. 

Dodaje da taj svoj zahtjev temelji na konzultacijama s članovima Živog zida. "Članstvo je u ovom trenutku gotovo apsolutnom većinom za unutarstranačke izbore i mi ćemo se pokušati izboriti da se ti unutarstranački izbori održe u što je moguće kraćem roku po principu jedan čovjek - jedan glas", rekao je Bunjac na pitanje izlazi li s Ivanom Pernarom iz Živog zida. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Pernar je danas kazao da on i Bunjac napuštaju stranku i osnivaju novu, što Bunjac još jasno ne potvrđuje nego čeka razvoj situacije u stranci.  

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela situacija mora se rasplesti u roku od nekoliko dana"

"Ako bračni par Sinčić ostane čvrsto ukopan u svoje pozicije kao do sada, i ako ne dopusti unutarstranačke izbore, tada nema druge nego istupiti iz Živog zida. Ostaviti ih same sa stranačkom blagajnom i krenuti u osnivanje nove stranke", rekao je Bunjac te dodao da nema više puno vremena. 

"Cijela ova situacija mora se rasplesti u roku od nekoliko dana, da ne kažem, nekoliko sati", rekao je Bunjac. Odgovorio je i na jučerašnje optužbe Vladimire Palfi da je lagao i na tvrdnje da ima snimke razgovora kojima će to dokazati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tko je Vladimira Palfi koja drži konce Živog zida? Žena od koje su drhtali i Sinčić i stranka

Image

Tko je Vladimira Palfi koja drži konce Živog zida? Žena od koje su drhtali i Sinčić i stranka

"Što trebam misliti o osobi koja snima privatne telefonske razgovore? Prije svega, to je kazneno djelo neovlaštenog snimanja", rekao je Bunjac.

"U suzama je govorila da je Pernar član obitelji pa ga otjerala s kućnog praga"

"Jučer je tvrdila i da je kućanica. Molim vas, recite mi što radi jedna kućanica u Glavnom odboru parlamentarne i europarlamentarne stranke i zašto ta kućanica daje naloge kako će se trošiti stranački novac i zbog čega zabranjuje svim članovima Živog zida da bez njezina odobrenja daju bilo kakve izjave za medije", napao je Bunjac Palfi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je jučer sa suzama u očima govorila da je Ivan Pernar član njezine obitelji i da ga je pozvala u svoju kuću da se, kao, dogovore. Kad je on, naivan i dobronamjeran kakav jest, to doista i učinio i došao na njezin kućni prag, onda ga je otjerala da se vrati tamo odakle je i došao", rekao je Bunjac te dodao kako smatra da to dovoljno govori o vjerodostojnosti izjava Vladimire Palfi. 

Smatra i da je pojavljivanje Palfi jučer u medijima dokaz da Sinčić u stranci više ni o čemu ne odlučuje. "Ona je ta koja donosi odluke i ona je ta koja mora odgovarati javnosti, a ne njezin suprug", kazao je Bunjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto su tek sada izašli u javnost s navodima o stanju u Živom zidu, Bunjac je odgovorio da na stranačkim sastancima nisu šutjeli, već da se on protekle dvije godine, koliko je član Glavnog odbora, nadao da će se osnovati Županijski odbori Živog zida i time demokratizirati stranka.  

"21 predsjednik županijske organizacije trebao bi činiti Skupštinu stranke koja bi onda mogla ograničiti samovolju Vladimire Palfi", rekao je Bunjac i dodao da je način na koji se vodi Živi zid 'krajnje nedemokratski'". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stranka je dovedena na rub ponora"

"Stalno glumljenje da se borimo s većim zlom dovelo je stranku na sam rub ponora i mi smo tome morali stati na kraj", kazao je Bunjac. Ističe da su Palfi i Sinčić "gospodari" njegovih formalnih funkcija i u Saboru i u Europskom parlamentu. 

"Palfi je još prije desetak dana napisala aktivaciju svoga mandata u Saboru. Zašto je dosad nije predala, to zna najbolje ona sama", zaključio je Bunjac.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Živi zid je na izborima za Europski parlament s 5,66 posto glasova osvojio jedan mandat. Prvi na listi bio je Tihomir Lukanić, no po preferencijskim glasovima  preskočili su ga Sinčić i Bunjac. Sinčić i Palfi tvrde da je prije izbora dogovoreno da Lukanić ide u parlament, a da bi se to ostvarilo, Sinčić i Bunjac trebali su se odreći mandata. Prema tvrdnjama Siničića i Palfi, zapelo je kada se Bunjac nije želio odreći svog mandata dok je Sinčić to bio spreman učiniti u korist Lukanića. S druge strane, Pernar i Bunjac optužuju Palfi i Sinčića da nedemokratski vode stranku. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo