novi potpredsjednik / Butković dobio povjerenje na Odboru za Ustav: 'Moji su me hvalili, drugi kudili. Građani mogu biti mirni'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Oleg Butković je najdugovječniji ministar u aktualnoj Vladi

14.7.2022.
11:12
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski Odbor za Ustav i Poslovnik iskazao je u četvrtak povjerenje ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću za obavljanje dužnosti potpredsjednika Vlade, mjesto koje je ostalo upražnjeno odlaskom bivšeg ministra financija Zdravka Marića.

Nakon dvosatnog saslušanja dobio je glasove sedam zastupnika, protiv ih je bilo dvoje, a jedan suzdržan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Tomu Medveda, Davora Božinovića i Anju Šimpragu, Butković, najdugovječniji ministar u aktualnoj Vladi, bit će njezin četvrti potpredsjednik nakon što ga u petak potvrdi Hrvatski sabor.

„Pokušat ću svojim iskustvom doprinijeti radu Vlade i u suradnji s kolegama nastaviti pozitivne trendove, uhvatiti se sa za izazovima koji dolaze“, rekao je na sjednici Odbora.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O budućem potpredsjedniku Vlade pohvalno je govorio i premije Andrej Plenković, ističući kako je „itekako kompetentan“ da preuzme novu ulogu.  

Vjerujem da će svojim iskustvom s ekonomskim timom Vlade pridonijeti pronalasku rješenja koje građani očekuju u kontekstu energetske krize i inflatornih pritisaka, kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji su me hvalili, drugi kudili. Građani mogu biti mirni, radi se na mjerama, prihodi dobri, stvaramo zalihe", rekao je nakon sjednice Butković.

"Možemo mirno spavati"

„Rezultati Vlade i sve što smo do sada napravili su izvrsni i nastavljamo dalje u pripremi mjera, poreznog rasterećenja i čitavog niza stvari s kojima će Vlada izaći prije jeseni. Možemo mirno spavati. Turistička sezona je jako dobra, kao i financijski pokazatelji na autocestama i broj fiskaliziranih računa. Stvaramo zalihu da budemo otporni za jesen, tako da građani ne trebaju biti zabrinuti”, ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butković nije htio otkriti koje mjere Vlada priprema za ublažavanje financijske krize, samo je rekao da su u pripremi i poručio: „budite bez brige, sve će biti na vrijeme”.

Mi smo već oguglali na sve izazove i probleme, ne bojimo se ničega. Kada bismo se bojali, onda ne bismo trebali ni obnašati te funkcije, tako da strahu nema mjesta, odgovorio je na pitanje boji li se teške jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da još nije sjeo s budućim ministrom financija Markom Primorcem, nego će učiniti nakon što sutra bude imenovan, kako bi vidio njegove zamisli.

Najavio je da će preuzeti Vladinu koordinaciju za gospodarstvo, a vjerojatno će u ponedjeljak tema biti gorivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo