Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
"A i bacili smo na karte"

Butković, kaže, nije dobio dar od 500 kn u klubu Kovačevića: 'Ja ne mogu pojesti za 500 kuna, uvečer ne jedem puno'

Izjasnila su se dva od tri ministara protiv kojih je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak

Image
Foto: Borna Filić/Pixsell
Hina/ 30.4.2021. u 16:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u petak je, nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa protiv njega i još dvojice ministara pokrenulo postupak, poručio kako apsolutno nema nikakvog sukoba interesa.

Novinari su ga, nakon susreta s predstavnicima više gospodarskih sektora iz Požeško-slavonske županije, pitali za komentar vezan uz pokretanje postupka utvrđivanja sukoba interesa vezano za klub bivšeg čelnika Janafa Dragana Kovačevića.

Mogao bih reći da nemam komentara, kazao je Aladrović, ali i poručio da mora izraziti želju i volju da ga jako zanima kako će to obrazložiti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Kaže, još nismo osuđeni

"Mi imamo 15 dana za očitovanje. Nisam vidio točnu formulaciju samog Povjerenstva na temelju čega je pokrenulo ovaj postupak. Ali, s obzirom da osobno smatram da nema apsolutno nikakvog sukoba interesa, vrlo sam zainteresiran za formulaciju Povjerenstva", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
POKRENUT POSTUPAK

Povjerenstvo donijelo odluku o druženju u Kovačevićevom klubu: Istražuju HDZ-ove ministre, ali Milanovića ne!

Povjerenstvo je u petak pokrenulo postupak protiv ministara Tomislava Ćorića, Josipa Aladrovića i Olega Butkovića zbog kršenja članka zakona po kojem je dužnosnicima zabranjeno tražiti, prihvatiti ili primiti vrijednost ili uslugu radi glasovanja o bilo kojoj stvari ili utjecati na odluku nekog drugo tijela ili osobe radi osobnog probitka ili probitka povezane osobe.

Ministar prometa Oleg Butković rekao je u petak da ga ne zabrinjava to što je Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak protiv njega i još dvojice ministara, jer nisu još osuđeni nego je riječ tek o pokretanju postupka.

Upravo se čita

"Ja ne mogu pojesti za 500 kuna, uvečer ne jedem puno"

Kazao je i da konačno očekuje da će ga stručnjaci iz Povjerenstva pozvati kao i da do sada još nikada nije bio na njihovim sastancima.

"Tamo sam bio dva puta. Poslije nego što je gospodin Kovačević imenovan na Vladi RH. Vidim da spore to jesmo li mogli tamo pojesti. A gledajte, ja vam uvečer ne mogu pojesti do 500 kuna (kolika je zakonska granica do koje dužnosnici mogu primiti dar), uvečer ne jedem puno, alkohol ne koristim tako da to malo što sam gricnuo je daleko manje od tih 500 kuna, ali dobro. Rado ću se odazvati pozivu Povjerenstva", rekao je Butković odgovarajući na novinarska pitanja na proboju tunela Komorjak na omiškoj obilaznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upitan smatra li da je pogriješio odlaskom u klub kazao je da kada zna ovo što danas zna, da će se protiv nekoga voditi postupci i da će biti optužen "naravno da ne bih tamo išao".

Družili se "neformalno", "bacili su na karte"

Išao je, rekao je, iz znatiželje. Naveo je i da je tamo bio dva puta, da se "o nikakvim stvarima tamo nije raspravljao", niti su govorili o imenovanju čovjeka koji je već bio imenovan, a Janaf, kaže, nije ni u njegovom resoru tako da nema nikakve dodirne točke s time.

To je, tvrdi Butković, bilo neformalno druženje, a "bacili su i na karte".

Za Ćorića je utvrđeno da je kao ministar zaštite okoliša i čelnik povjerenstva sudjelovao u postupku predlaganja vladi Dragana Kovačevića za predsjednika uprave Janafa, dok su Butković i Aladrović uz Ćorića kao članovi vlade sudjelovali u procesu prijedloga nadzornom odboru za imenovanje Kovačevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hina/ 30.4.2021. u 16:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba