Brod prošao sve kontrole / Butković za RTL o Pelješkom mostu: 'Kinezi su nam mjerili temperaturu. Bit će gotov i prije roka'

Na gradilištu Pelješkog mosta u Komarni trenutačno se nalazi oko 500 kineskih radnika

24.2.2020.
19:56
VOYO logo

Brod s čeličnom konstrukcijom za Pelješki most, koji je krajem siječnja iz Kine krenuo prema Hrvatskoj, stigao je noćas pred luku Ploče.

Usidren je s 22 člana posade. Brod će proći kontrolu granične policije i sanitarne inspekcije, a ako se pokaže potreba, stavit će se i pod zdravstveni nadzor. Oni odlučuju o daljnjem postupanju, a sve prati i služba Zavoda za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U Hrvatsku stigao kineski brod s opremom za Pelješki most, iskrcavanje će trajati oko dva tjedna

Image

U Hrvatsku stigao kineski brod s opremom za Pelješki most, iskrcavanje će trajati oko dva tjedna

Na gradilištu Pelješkog mosta u Komarni trenutačno se nalazi oko 500 kineskih radnika. Dio njih, koji su krajem siječnja otišli na odmor u Kinu, ondje ostaju do daljnjeg. Unatoč dolasku broda iz Kine, vidimo kako nadležni uvjeravaju da su poduzete sve mjere da se spriječi mogućnost potencijalne ugroze gradilišta.

Gost RTL-a Danas bio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je detaljno pojasnio kakva je situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasad nema straha od zaustavljanja radova na Pelješkom mostu. Jutros je doplovio brod u 3.30 sati s 29 čeličnih konstrukcija, to je prvi kontigent koji je stigao u luku Ploče. Brod je prošao svu kontrolu granične policije i sanitarnu inspekciju. Dobio je pozitivnu potvrdu i u smislu zdravstvene zaštite. Računamo da će montiranje čelične konstrukcije početi 5. ožujka te naravno radovi idu svojom dinamikom", kazao je za RTL ministar Oleg Butković.

Nove pošiljke u travnju

Kazao je i kako su zadovoljni dinamikom izvođenja radova, iako imaju neke informacije o zaustavljanju proizvodnje u Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljni smo dinamikom iako imamo neke informacije da je zbohg koronavirusa zaustavljena proizvodnja u tvornici u Kini, ali zasad izvođač radova nije tražio nikakvo produljenje rokova", objasnio je.

Nove pošiljke po sadašnjem planu trebale bi stići u travnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sljedeći tjedan bi trebalo početi sve aktivnije i žustrije na gradilištu", kazao je Butković.

Rekao je i kako se završetak radova planira za kraj 2022. godine, i prije roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su našim ljudima mjerili temperaturu"

"Cijeli projekt mora biti dovršen do kraja 2023. godine do kad nam je i odobreno financiranje. Po našim  procjenama sve bi trebalo biti puno prije gotovo. Do kraja 2022. je neka procjena", rekao je. 

Ispričao je i anegdotu s Kinezima na brodu koja se dogodila danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su našim ljudima mjerili temperaturu da vide imamo li mi koronavirus kad su došli Carina i policija na brod. Zaista je sve ozbiljno", kazao je.

Rekao je i kako je danas započeo veliki investicijski ciklus projekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo