RAZOTKRILA KORUPCIJU U KUTINI / Cvrtila: 'Nasmijalo me kako je ministar branio zakon o zviždačima. Htjela bih mu nešto poručiti'

Kazala je da joj nije žao što je razotkrila korupciju te je kazala da će se nastaviti boriti za svoja prava

19.1.2022.
22:45
VOYO logo

Direktorica Eko Moslavina i zviždačica Adrijana Cvrtila razotkrila je korupciju - i onda je na Međunarodni dan borbe protiv korupcije lijepo smijenjena. Gradonačelnik Kutine zbog nje je završio u zatvoru, ali ju je iz zatvora kazneno prijavio za klevetu. 

Cvrtila je bila gošća RTL Direkta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je da joj nije žao što je razotkrila korupciju te je kazala da će se nastaviti boriti za svoja prava.

"Naravno da je postojala doza straha jer je politički modus operandi isti. Prvo vam onemoguće da radite, daju vam otkaz, onda slijede manji tretmani da vam puštaju spinove da niste dobro radili i vodili tvrtku, pa zadiru u vaš privatni život", kazala je Cvrtila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Općinski sud u Kutini /

Zviždačica koja je poslala gradonačelnika iza rešetaka: 'Sud je privremeno zaustavio moj otkaz!'

Image
Općinski sud u Kutini /

Zviždačica koja je poslala gradonačelnika iza rešetaka: 'Sud je privremeno zaustavio moj otkaz!'

Na pitanje treba li osoba koja odluči biti zviždač biti svetac, Cvrtila je kazala da istina uvijek ispliva na vidjelo te da se netočne informacije mogu demantirati. 

Komentirala je i strahuje li da ju čeka sudbina ostalih zviždača koji se nakon prokazivanja kaznenih djela teško mogu zaposliti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doza straha postoji, ali čovjek treba biti ustrajan i stabilan. Potraživat ću svoja sudska prava za povratak na posao, a i u kaznenom djelu ću postupati ukoliko mi se prava onemoguće", kazala je. 

Komentirala je i namjeru osnivanja udruge koja će pomagati zviždačima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U postupku je registracija udruge s Viktorom Šimunićem i Josipom Vitezom. Ideja je bila da bi udruga Pomak pomagala osobama koje se nađu u situacijama poput nas, pružili psihološku i pravnu pomoć, pravno zastupanje, razgovor s drugim poslodavcima da se takvim osobama nađe posao, sve ono što nam treba u teškim trenucima", kazala je. 

Na pitanje je li razlog zašto zviždači teže nalaze posao zato što su spremni prokazati kaznena djela, Cvrtila je kazala da je zato potrebna udruga koju pokreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljude treba osvještavati što je loše, a što dobro. Ako neki poslodavac radi ispravno i dobro zašto bi mu trebao biti problem zviždač. Ne bi trebao biti u normalno uređenom društvu. Nismo u takvom društvu ali moramo raditi na poboljšanju", kazala je. 

Cvrtila je govorila i o Zakonu o zviždačima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledala sam pitanje saborske zastupnice Romane Nikolić koje je uputila Malenici i nasmijala se kako je ministar branio zakon. Htjela bih mu proučiti da je zakon loš. Njime bi trebalo propisati da zviždači ne mogu dobiti otkaz. Zakon nije zaštitio ključno, otkaz i psihička maltretiranja. Kada to bude u zakonu pozdravit ću ga, sigurna sam da Malenica nije pitao zviždače što treba ugraditi u zakonske odredbe", kazala je.

Komentirala je i kakav je njen status s poslom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ugovorom o radu s tvrtkom kao direktor imali su obavezu rasporediti me na radno mjesto voditelja na kojem godinama radim. Novi direktor je dao novu sistematizaciju i ukinuo moje radno mjesto. Tužila sam tvrtku i tražila sam privremenu mjeru od suda povratka na posao. Sud je izdao rješenje da me moraju zadržati i omogućiti mi rad. Ali postoji problem. isprepliće se zakon o ovrsi i parničkom postupku gdje gledaju materijalni aspekt žrtve. Sadašnji direktor Eko Moslavine smatra da nisam ugrožena jer suprug radi, a to što sam se školovala 18 godina i što želim raditi i mama pravo na to, on to ne vidi kao problem", kazala je. 

Osvrnula se i na kaznene prijave za klevetu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivi će doći jer se radi o privatnim tužbama. S radošću ću ići na ročišta obzirom na materijalne dokaze pa se nadam da će u tom slučaju biti pozitivan epilog", kazala je. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo