Šef Reformista / Čačić o uhićenju ministra: 'Horvat uopće više ne može biti tema u Saboru, on mora otići'

Image
Foto: RTL

Predsjednik Narodne stranke - reformisti Radimir Čačić za Hinu je u subotu izjavio da uhićeni ministar graditeljstva Darko Hrvat mora otići iz Vlade te dodao da će "daljnji obuhvat i rezultati policijske akcije biti temelj za odlučivanje stranke o podršci Vladi Andreja Plenkovića".

19.2.2022.
14:33
RTL
VOYO logo

Čačić je naglasio da činjenica da je to u povijesti samostalne hrvatske države prvi slučaj uhićenja ministra na dužnosti dovoljno govori sama za sebe te da tu činjenicu ne treba ni podcjenjivati ni relativizirati.

Dodao je da premijer Plenković očito nije znao ništa o policijskoj akciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To uhićenje u kontekstu jučerašnjeg izjave premijera 'da se svi postave na trepavice, da on neće nikoga smijeniti', jasno govori da premijer Plenković nije imao informacije niti da je utjecao na pravosuđe, što je često bila teza“, izjavio je Čačić.

Image
nakon uhićenja Horvata /

Andrija Jarak pred USKOK-om: Ministra su doveli u Remetinec, kasnije ide na ispitivanje u USKOK

Image
nakon uhićenja Horvata /

Andrija Jarak pred USKOK-om: Ministra su doveli u Remetinec, kasnije ide na ispitivanje u USKOK

Kazao je da izjavu da je uhićenje napravljeno da se izbjegne rasprava u Saboru o sposobnosti ili nesposobnosti ministra Horvata nije vrijedna komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ne postoji premijer ili Vlada koja bi to napravila“, ustvrdio je.

„Ako istraga obuhvati još neke ministre, a postoje o tome neke naznake, odluke nisu samo odlazak Horvata“, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Reformista ustvrdio je da nije pitanje hoće li Horvat otići ili ne, već da je njegov odlazak neizbježna činjenica.

Čačić tvrdi da je to što je danas kulminiralo uhićenjem ministra Horvata krenulo s aferom poduzetnika Milenka Bašića, a i nastavilo se s Josipom Rimac te su po različitim osnovama drugi ulazili u mrežu USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Cijelu priču sam osobno pokrenuo prijavivši Bašića policiji. On mi je u uredu rekao: 'Mi znamo nagraditi svoje prijatelje, znamo se obračunati sa svojim neprijateljima'. Izbacio sam ga iz ureda. Nakon toga je imao dovoljno bezobrazluka, što samo dokazuje kakve vrste kriminalnog ponašanja su kod nas ukorijenjene, da mi tu rečenicu napiše SMS-om, što sam policiji službeno prijavio prije četiri godine“, rekao je Čačić.

Šef Reformista poručio je da je dobro da pravosudni organi bez utjecaja politike otvaraju i počinju procesuiranje kriminalnih radnji svih razina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta kaznena djela, neupitno neprihvatljiva, kriju puno ozbiljnije stvari i pokazuju da je sustav podložan korupciji", izjavio je Čačić.

"Horvat uopće više ne može biti tema u Saboru, on mora otići. A obim koji će pokazati ova akcija će biti predmet našeg daljnjeg odlučivanja", ponovio je predsjednik Reformista o podršci Vladi Andreja Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stav stranke da ministar Horvat mora otići iz Vlade te da će se još odlučivati o daljnjim koracima potvrdila je za Hinu i jedina saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo