vruća i kratka kampanja / Čačić otkrio: 'O mogućoj suradnji razgovaramo sa strankama centra i lijevog centra'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Radimir Čačić rekao je na konferenciji za medije da Reformisti ne isključuju ni razgovore s desnim centrom

2.7.2016.
13:39
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

"Narodna stranka Reformista neće mijenjati program za sljedeće izbore, a o mogućoj suradnji razgovara sa grupacijama centra i lijevog centra", rekao je predsjednik stranke Radimir Čačić u subotu na konferenciji za tisak u Zagrebu.

"Ne isključujemo ni razgovore s desnim centrom, osim s konzervativnim strankama na desnici", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanja će, po njemu, biti vruća i kratka, jer za veću nemaju ni budžet. Trajat će dvadesetak dana od Velike Gospe, kad će građani biti izloženi političkim porukama.

Reformisti će se najviše obraćati biračima u trećoj izbornoj jedinici gdje, kaže, imaju snažnu organizaciju, te biračima u velikim gradovima. Refomisti neće imati velike skupove, nego će nastojati neposredno doći u kontakt s većinom članova i svim građanima, a u veliki gradovima jače koristiti medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reformisti neće mijenjati program, u kojem zagovaraju snažnu decentralizaciju Hrvatske, reformu javne uprave i pravosuđa, pokretanje velikih gospodarskih projekata uz pomoć europskih fondova i socijalne mjere.

"Politika mora van iz javnih tvrtki i one trebaju biti organizirane po modelu industrijskog holdinga kojeg vodi menadžment, a vlada daje samo strategiju", kazao je Čačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rast gospodarstva Reformisti planiraju temeljiti na pokretanju projekata, poput započetog Pelješkog mosta, i onih koji nisu započeti: Zagreb na Savi, pruga Zagreb – Varaždin - Čakovec te niza drugih.

Reformisti se zauzimaju za formiranje garancijskog fonda za podršku privredi, lokalnoj i regionalnoj upravi, u koji će ući potpuno neupotrijebljeno državno vlasništvo, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inzistirat ćemo na socijalnoj komponenti kroz mjere da se mladima omogući zapošljavanje na određeno vrijeme jer i u Hrvatskoj čak 93 posto mladih dobiva posao na određeno vrijeme i ne mogu planirati budućnost, dok je to u Europi oko 14 posto, i kroz obavezno srednje školstvo s pretpostavkama besplatnog prijevoza i e-udžbenika s tabletima", kazao je.

U sprezi sa strukom i gospodarstvom omogućimo mladima što jeftinije i kvalitetnije školovanje jer ovaj brutalni kapitalizam šteti svima, pa i poduzetnicima, rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo