Nisu se proslavili / Čačić podržao Plenkovićevu vladu: 'Konačni rezultat izbora optimalan je za Hrvatsku u ovom trenutku'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Čelnik Narodne stranke – Reformisti saborsku će klupu prepustiti potpredsjednici stranke

6.7.2020.
13:02
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Narodna stranka – Reformisti, koja je na parlamentarnim izborima osvojila jedan mandat, podržat će HDZ-ovu Vladu Andreja Plenkovića, u ponedjeljak je za Hinu potvrdio predsjednik stranke i varaždinski župan Radimir Čačić.

Kretali se između nula i tri mandata

Svoj jedini mandat Reformisti su osvojili u 3. izbornoj jedinici u kojoj je izabran upravo Čačić. Komentirajući rezultate izbora, rekao je da su bili iznenađenje u odnosu na ankete i da su bila ključna dva razloga – mala izlaznost i puno rubnih mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuo je da se njihov rezultat cijele postizborne noći kretao između nula i tri mandata.

Image
'Građani prepoznali trud' /

Hoće li izborna noć biti rasadnik korone? Beroš: 'Priznajem da smo možda bili bliže jedni drugima'

Image
'Građani prepoznali trud' /

Hoće li izborna noć biti rasadnik korone? Beroš: 'Priznajem da smo možda bili bliže jedni drugima'

"Za nekoliko stotina glasova izgubili smo mandat u 6. izbornoj jedinici Darinka Dumbovića i na kraju za koju tisuću u 2. izbornoj jedinici Željka Lackovića. Moglo je završiti i ovako i onako. Recimo, ona grupacija Pametno, Fokus i Stranka s imenom i prezimenom završila je s tri mandata", komentirao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je završena priča

Predsjednik Reformista smatra da je konačni rezultat izbora optimalan za Hrvatsku u ovom trenutku.

"Očito je da lijevi centar nema snage da preuzme vlast, a da desni centar sad stvarno može postati desni centar. Zato jer Plenković sa svojih 66 mandata, uz podršku HNS-a, našu podršku i manjince, za formiranje Vlade ima 76 zastupnika", rekao je Čačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da nikakvi radikali i ljudi "s političkim porukama i stavovima ispod europskih civilizacijskih dosega" nisu u poziciji da ga ucjenjuju.

Svoju bivšu stranku HNS, iz koje je isključen 2014., opisao je kao "završenu priču" jer su s 14 mandata pali na 9 na prošlim izborima, a sada - na jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak neće u Sabor

Čačić je dodao da je Reformistima važno da su prisutni u Saboru.

"Od Vlade ne tražimo apsolutno ništa, niti da budemo u Vladi. Jedini naš zahtjev je da Sjever ima ravnopravni tretman kao i svi drugi", kazao je Čačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je da to znači bržu realizaciju projekata pruge Čakovec - Varaždin - Krapina - Zagreb, cesta i obilaznica te središnjeg operacijskog bloka varaždinske bolnice s apliciranjem za europska sredstva.

Kao župan Radimir Čačić neće ići u saborske klupe već će njegovo mjesto zauzeti potpredsjednica stranke Natalija Martinčević koja je bila druga na listi u 3. izbornoj jedinici, a imala je i drugi rezultat preferencijskih glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo