PROCIJENIO SUDBINE / Čačić u Direktu nahvalio Miloševića, Aladrovića, ali i Božinovića. 'Paladina? Prvi ga put vidim'. Analizirao rekonstrukciju, ali i izložio svoj solarni plan

Govori kako o budućnosti Banožića neće odlučiti Milanović, ali nije dobro da se ne slažu

12.4.2022.
23:02
VOYO logo

Radimir Čačić, gostovao je u RTL Direktu gdje je govorio o rekonstrukciji Vlade.

Tvrdi kako su najbolji članovi Vlade Aladrović i Milošević i jako mu je žao da odlaze. 
"Odlaze dva dobra, neće ih biti lako zamijeniti. Rekonstrukcija će biti do pet, neće ih biti više", kaže. Beroš bi, smatra, mogao otići, a za njegovo mjesto već ima kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučković se povezuje s Rimac, a do kud idu pipci, govori, ne zna se. "Banožić svakako treba otići. Jednostavno je na osjetljivoj funkciji, sa stajališta društvenog interesa nije zadovoljio na zadatku", govori.

Upitan da to pojasni tvrdi: "Opći interes naroda nekad se ne poklapa s onog premijera. Danas u ovom stanju rata u Ukrajini, važna je suradnja predsjednika države i Vlade, a ona ide preko Banožića. Sigurno mu neće Milanović raditi o glavi. Premijer će ga maknuti kada želi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Koga će Plenković zatajiti? /

Posljednja večera Vlade: Griješili su DJELOM mutnog zapošljavanja, PROPUSTOM da naprave posao, RIJEČJU poguranca na natječaju

Image
Koga će Plenković zatajiti? /

Posljednja večera Vlade: Griješili su DJELOM mutnog zapošljavanja, PROPUSTOM da naprave posao, RIJEČJU poguranca na natječaju

Smatra i da Tramišak ne bi trebača otići, da dobro radi svoj posao, nema afera, a ono što joj se dogodilo pokazuje da nema iskustva. Davora Božinovića na mjestu ministra obrane, kaže, ne može potvrdii. Govori ako ga zna oduvijek. "Čovjek je to koji ima integritet, ne može ga se voditi ko peseka, inteligentan je. Mogao bi to obavljati, ali ja se ne bi kladio", tvrdi.

Ćorić je, tvrdi, daleko od toga da je bio najgori, ali smatra i da se moglo puno više na području na kojem je vlada šuplja totalno, a to je da nema potpredsjednika za gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o Ivanu Paladini, govori kako ga nikada nije vidio. "Djeluje brz, bistar, došao iz privatnog sektora pa zna valjda donositi odluku. Koliko će mu naštetiti tereti otvorenih bokova, situacija u kojoj se našao, da nije puno napravljeno, ne bi mu htio biti u koži", ističe.

Naposljetku, prokomentirao je i je li ga netko upitao hoće li biti ministar tvrdi kako su mu HDZ-ovci pristupili s formulacijom "ti si rekao da ne želiš". Ističe kako je to istina, ne želi tu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačićev solarni sustav

Hrvatska ovisnost o ruskom plinu, zaključuje, sporna mu je, a posebice jer od 2012. godine nismo napravili apsolutno ništa. On pak ima svoj prijedlog, a to je gradnja solarnog sustava. 

"Ja želim instalirati solarnu energiju fotonaponske ćelije na 5 kw, to je 16 modula, prosječno košta 50 tisuća kuna, zovem tvrtku, kažem da mi to postave. Daju projekt, postave, ja zovem HEP da me priključi. HEP dođe i stavi brojilo, s potvrdom da je priključeno idem na poreznu i oni mi vraćaju plaćeni PDV. Tog trenutka ja prosječno u Hrvatskoj sam po sadašnjim cijenama struje, prosječno, u pet godina, s uplatama koje imam vraćam investiciju jer mi tvrtka daje financijski paket uplata koje imam. Nakon toga, minimun 20 godina imam besplatnu struju", pojašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je Berlin, zaključuje, naredio svojim građanima da to naprave. Kaže i kako je svoj plan predstavio Vladi, napisao detaljan program, a oni su rekli da nemaju primjedbu, da su razumjeli i da budu, tvrdi.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo