izlazak iz koalicije? / Čačić za RTL: 'Za rebalans je naš glas presudan. Mi znamo da već postoje kupljeni glasovi'

Image
Foto: RTL

Čačić tvrdi da ako HDZ nastavi suradnju s ljudima koji imaju presude za kriminal

2.6.2021.
18:55
RTL
VOYO logo

Iako je Beroš preživio glasanje, ono je pokazalo da vladajuća koalicija više nema stabilnu apsolutnu većinu u Saboru - za opoziv ministra glasalo je 57 zastupnika, 75 ih je bilo protiv, a suzdržana je bila zastupnica Reformista Natalija Martinčević.

Da bi Reformisti mogli tako odigrati, dao je jučer naslutiti predsjednik stranke Radimir Čačić koji je premijeru Plenkoviću dao jednodnevni ultimatum da se očituje kako će se HDZ odnositi prema bivšem gradonačelniku Varaždina Ivanu Čehoku.

Ako budu surađivali na bilo koji način, Reformisti će prestati podržavati HDZ-ovu vladu i saborsku većinu - bio je jasan Čačić. 

Čačić tvrdi da ako HDZ nastavi suradnju s ljudima koji imaju presude za kriminal, oni su za njih odbačeni i nacionalno. Uvjet je da HDZ ne surađuje s Čehokom, a na nacionalnoj razini uvjet su jasni rokovi za završetak brze pruge. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kod rebalansa proračuna, Vlada mora imati većinu i tu je naš glas presudan. Znamo da postoje žetončići, već su se pokazali. Mi to nismo. Ako izađemo iz koalicije pokazat će se da postoji korupcija u Saboru i da postoje glasovi koji nisu izvorni glasovi'', poručio je Čačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo