JASAN STAV / Capak: Lockdown i policijski sat u okolnim državama pokazuju se neefikasnim

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Mislimo da su naše mjere dobre, apeliramo na građane da ih se drže, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

4.11.2020.
16:50
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je u srijedu da se strože epidemiološke mjere, poput lockdowna (zatvaranja) i policijskog sata, koje su uvedene u okolnim državama, pokazuju neefikasnima, a mjere koje su trenutno na snazi u Hrvatskoj su dobre. 

"Mislimo da su naše mjere dobre, apeliramo na građane da ih se drže, i ako će ih se držati sigurni smo da ćemo zauzdati ove brojke", rekao je Capak novinarima nakon sjednice Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Te mjere nisu efikasne"

Iako hrvatski liječnici traže strože mjere, Capak je ustvrdio da policijski sat i zatvaranje koji su uvedeni u drugim državama Europske unije tjedan dana nakon donošenja ne postižu rezultate jer brojke u tim državama i dalje rastu. 

"Dakle, mi mislimo da te mjere nisu efikasne", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu je šest liječničkih udruga, Hrvatska liječnička komora,  Hrvatski liječnički sindikat, Hrvatska udruga bolničkih liječnika, Koordinacija hrvatske obiteljske medicine,  Hrvatsko društvo za infektivne bolesti HLZ-a i Hrvatsko epidemiološko društva od Vlade zatražilo donošenje strožih epidemioloških mjera.

Image
jasna poruka /

Liječnici Vladi: Odmah donesite stroge epidemiološke mjere. Inače pacijenti više neće imati jednake izglede za preživljenje

Image
jasna poruka /

Liječnici Vladi: Odmah donesite stroge epidemiološke mjere. Inače pacijenti više neće imati jednake izglede za preživljenje

Udruge su ustvrdile da bolnice, bez strožih mjera i ako se nastavi dosadašnji rast hospitalizacija, već za 30 dana neće moći uspješno liječiti bolesnike s covidom-19 ni druge građane, primjerice one koji će doživjeti moždani i srčani udar ili prometnu nesreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo dovoljan broj respiratora"

Capak je ustvrdio kako se problem eventualnog nedostatka opreme ili osoblja može riješiti preraspodjelom, iz područja gdje ih ima u područja gdje su potrebni. 

"Imamo dovoljan broj respiratora, u zdravstvu radi više od 70.000 ljudi, siguran sam da ćemo zaštititi zdravlje naših građana", poručio je Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo