hvalevrijedan projekt / Caritas paketima u vrijednosti 300.000 kuna pomaže školarcima

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Osim pomoći u školskom priboru i športskoj opremi, 4500 osoba pogođenih siromaštvom dobit će pomoć u prehrambenim i higijenskim proizvodima

31.8.2018.
21:04
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Caritas je priopćio u petak kako je u suradnji s nadležnim centrima za socijalnu skrb, u sklopu projekta "Caritas - ne riječima, već djelima" financiranim iz EU Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), podijelio uoči početka nove školske godine pakete sa školskim priborom i sportskom operem u vrijednosti od 300.000 kuna.

Pakete sa školskim priborom i športskom opremom preuzeli su centri za socijalnu skrb Krapina i njegova podružnica u Pregradi, Zabok i podružnica u Klanjcu, Donja Stubica i Zlatar Bistrica u Krapinsko-zagorskoj županiji te Dugo Selo, Jastrebarsko, Samobor, Sv. Ivan Zelina, Velika Gorica i Zaprešić u Zagrebačkoj županiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu projekta Caritas je organizirao i dva edukativna izleta za školarce: 28. kolovoza organiziran je posjet Tehničkom muzeju u Zagrebu za 28 djece iz Krapinsko-zagorske županije, a 30. kolovoza posjet Muzeju krapinskih neandertalaca »Kraneamus« u Krapini za 45 djece iz Zagrebačke županije. 

Potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, početkom kolovoza ove godine projektu "Caritas - ne riječima, već djelima" dodijeljeno je pet milijuna kuna u okviru natječaja "Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II" iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim pomoći u školskom priboru i športskoj opremi, 4500 osoba pogođenih siromaštvom s područja Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije dobit će pomoć u prehrambenim i higijenskim proizvodima, navode u Caritasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo