Izostavljeni iz faze / Vlasnici cateringa strahuju za posao i djelatnike: 'Lanac dobavljača je također ovisan o nama'

Mjere popuštanja se ne odnose na ugostiteljske objekte ovog tipa pa oni u ponedjeljak ne otvaraju svoja vrata

7.5.2020.
20:10
VOYO logo

Vlasnici ugostiteljskih objekata u kojima se organiziraju primjerice vjenčanja, krstitke ili oni koji se bave korporativnim domjencima, nisu uključeni u popuštanje mjera i u ponedjeljak ne počinju s radom.

U ovo doba godina svaki bi vikend bile popunjene sve sale za vjenčanja. Prihodi su im još od veljače nula kuna. A time nisu pogođeni samo oni i njihovi gosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj cijeli lanac koji se veže uz naše ugostiteljstvo to su raznorazni dobavljači voća, povrća, pića, dekorateri, tehnička industrija, oprema za veće manifestacije. I oni su ovisni o nama", rekla je Dijana Pavković, vlasnica restorana Gastro Globus.

Kao i 25 zaposlenih koji strahuju od mogućih otkaza. I mladenci su nestrpljivi da održe vjenčanje koje su neki planirali i duže od godinu dana. Ono se, kažu ugostitelji, može održati i biti epidemiološki sigurno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno se zna tko je bio na svadbi, u slučaju neke zaraze. Dakle imamo imenom i prezimenom ljude koji su bili na toj svadbi i datum kad je sve to sve događalo", poručila je Pavković.

Upite stalno prima i Dijanina kolegica koja se bavi organizacijom cateringa za veće zabave i tvrtke.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije klasično ugostiteljstvo gdje vi otvorite lokal i sad čekate tko će doći. Ovo su sve događaji koji se trebaju planirati tri tjedna, mjesec dana, neke veće konferencije čak i mjesece unaprijed. Nama bi od izuzetne važnosti bilo upravo to kada bismo mogli znati, ajdemo reći: za mjesec dana ili za tri tjedna otvorit će se mogućnost da na eventima bude stotinjak ljudi", izjavila je Ana Lisak, vlasnica tvrtke Catering Tim Lisak.

Klaster ovih ugostitelja pripremio je i niz mjera s kojima su upoznati iz prakse, ali koje će, kažu, nadograditi na mjere koje predlože epidemiolozi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče organizacije slavlja odnosno cateringa za veći broj ljudi to moramo malo detaljnije propisat kako i na koji način će se to raditi. Rekao bih da će nam smjer biti ovo što smo napravili za druge ugostiteljske objekte, ali ovo je ipak drukčiji tip rada i trebamo malo to posebno propisat", rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo.

A to bi trebalo biti čim prije. Jer ovi ljudi, i da sutra popuste mjere, prvi novac u kasu mogu staviti tek za mjesec dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo