Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SAŠA CECI O PADU POVJERENJA

O 'drugačijim' korona mišljenjima: Prvo sramežljivo, a onda je nastalo totalno ludilo

'Kada je krenula korona kriza, ona se činila kao idealna prilika da se ljudima pokaže kako djeluje famozna znanstvena spoznaja' kaže ceci, dodajući da je onda sve počelo predugo trajati

Vijesti.hr/ 17.9.2020. u 22:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedni bi još strože kazne, drugi smatraju da su ovakve kazne za ples teror stožera, jedni vjeruju da su mjere potrebne, drugi se rukuju, ne nose maske i ponose se time. Kako je rasla pa pala vjera u znanost? Koga bolje pitati nego čovjeka koji radi što god može da popularizira znanost. Fizičar s Instituta Ruđer Bošković Saša Ceci je gost Direkta. 

Je li vam teško popularizirati znanost u doba korone?

Kada je  krenula korona kriza, ona se činila kao idealna prilika da se ljudima pokaže kako djeluje famozna znanstvena spoznaja. Nismo na početku znali o virus pa ljudi saznavali kako se skupljaju podaci i gradi jedna teorija što je virus i kako djeluje. Međutim, za javnost je to trajalo predugo. To nije predugo za znanstvenike koji su znali koliko je sve to komplicirano i koliko će vremena trebati da se pronađe cjepivo i da nema do tda nekog pametnog rješenja osim pranja ruku, distance i maski. 

Zašto je na početku povjerenje u znanost bilo veće, a sada je manje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jednostavno sve to trajalo je predugo. U prvoj fazi iz tjedna u tjedan Stožer je objašnjavao ono što sve znasntveno znamo, pa opet drugi tjedan pa tjedan nakon toga i onda u jednom trenutku i ljudima i medijima je to dosadilo pa su mediji razmišljali ima li neko drugo mišljenje i naravno da ima, Prvo su to bila neka sramežljiva razmišljanja, a onda je nastalo totalno ludilo.

Ceci je također naglasio da kada dođe cjepivo i sebe i svoju djecu će cjepiti, a vjeruje da će i svi njegovi kolege napraviti isto. 

Upravo se čita

Image

Željka otkrila da ju je muž ostavio zbog druge, a onda je izgubila i mamu: 'Kažu da sam draga, ali želim biti seksi!'

Vijesti.hr/ 17.9.2020. u 22:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
opoziv proizvoda

Jaja domaćeg proizvođača povukli zbog salmonele. Prijeti mu uništenje 150.000 kokoši. On tvrdi da mu podmeću

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba