PROGNOZA DUNJE MAZZOCCO DRVAR / Čeka li nas kišni vikend? 'Kako sad stvari stoje, bit će povoljniji od nekoliko prijašnjih'

Početkom novoga tjedna izgledno je napokon vrijeme po buri, no temperature će i dalje biti više od uobičajenih za ovo doba godine

20.11.2019.
20:45
VOYO logo

Potpuno suhog dana za cijelu zemlju još nema na vidiku. Ipak, nije baš tako strašno jer će u mnogim krajevima biti dosta suha vremena, samo se ti suhi sati i dani neće poklopiti za cijelu zemlju. Stanovnici središnje i istočne Hrvatske predahnut će od kiše za vikend, na većem dijelu Jadrana bit će to s nedjelje na ponedjeljak. No, krenimo redom.

Sutrašnje prijepodne bit će u većem dijelu zemlje još pretežno oblačno, na kopnu nerijetko i maglovito. Koja kap kiše moguća je ponegdje na zapadu unutrašnjosti, a trajnija, ali većinom slaba kiša, očekuje se na moru. Vjetar slab, južnih smjerova, a temperatura slična ili malo niža nego danas. Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj suho, a ponegdje će se i naoblaka već raskinuti. Uz malo južnog vjetra i temperaturu za nijansu višu nego danas, svježe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji djelomice sunčano i suho te većinom bez poslijepodnevnog vjetra. Temperatura malo viša nego danas, između 13 i 15 Celzijevih stupnjeva. Na jugu još nestabilno, ali će kiša biti znatno rjeđa nego prijepodne. I sve rjeđa. Uz malo juga, podjednako svježe kao danas, najviša temperatura od 14 u zaobalju do oko 17 stupnjeva na otocima.

Na sjevernom Jadranu i u gorju ovo kišno vrijeme ne nudi nikakvu pauzu. Kiša će i dalje biti gotovo neprestana, ali uglavnom ne i obilna kao u prvom dijelu dana. Dnevni maksimumi na moru oko 15, većinom svježe, a u gorju ponegdje i hladno uz oko 10 stupnjeva. Ni sljedećih dana nećemo se baš nagledati sunca, ispriječit će se novi oblaci, a često i magla. No dani će ipak biti većinom suhi, povremena kiša nešto je izglednija u gorju. Jutra već od petka malo hladnija, a i dnevna temperatura u postupnom manjem padu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obali će do nedjelje još biti promjenjivo, a jugo koje će u početku biti umjereno jako polako će slabjeti. Početkom novoga tjedna izgledno je napokon vrijeme po buri, no temperature će i dalje biti više od uobičajenih za ovo doba godine.

Kako sad stvari stoje, vikend pred nama bit će promjenljiv, ali svakako povoljniji od nekoliko prijašnjih. Ako ga želite provesti na otvorenome, pratite naše prognoze, a mi ćemo pokušati biti što precizniji da vam pomognemo u izbjegavanju kišnih sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo