Autobusi najkritičniji / Čekanja oko tri sata: na Bregani se opet stvaraju gužve

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Preda podacima Hrvatskog autokluba, pojačan je intenzitet prometa osobnih vozila na graničnim prijelazima sa Slovenijom

29.4.2017.
11:42
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

I u subotu ujutro dosta se čeka na graničnim prijelazima između Slovenije i Hrvatske, najviše na najvećem prijelazu Bregana/Obrežje, prema podacima HAK-a.

Osobni automobili na tom najvećem prijalazu za ulazak u Sloveniju trebaju 40 minuta, a za izlaz 30 minuta, dok autobusi za izlazak i ulazak trebaju i do tri sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnom prijelazu Macelj/Gruškovje čeka se jedan i pol sat, a u petak su prometni servisi javljali da se pred izlazom iz Slovenije na granici u jednom trenutku bila stvorila i kolona vozila duga sedam kilometara.

Manje se, po podacima iz slovenskih izvora, i jučer i danas, najviše jedan sat, čeka na prijelazima u Istri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski mediji u subotu znatnu pažnju posvećuju predviđenom sastanku slovenskog i hrvatskog premijera u vezi s rješevanjem pitanja gužvi na granici što ih je uzrokovala nova europska uredba posvećena većoj sigurnosti.

Državni tajnik u slovenskom MUP-u Boštjan Šefic izjavio je kasno sinoć za Slovensku televiziju da pitanje pojačanog nadzora graničnih prijelaza s Hrvatskom za zaštitu schengenskog prostora i povećanje sigurnosti nije bilateralno pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska po njegovim riječima ima problem s izvođenjem kontrola jer nije dio schengenskog prostora i njen program ispunjavanja schengenskih uvjeta još nije prošao evaluaciju, za razliku kako je dodao evaluacije koju su već dobile Bugarska i Rumunjska.

Stanje na cestama Hrvatskog autokluba možete provjeriti ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo