POSTAVLJENE BOKS BARIJERE / Čelnik petrinjskog Stožera: 'Ne vidimo ugrozu od poplava, vjerujem da će tako ostati'

'Prema svim pokazateljima u Karlovcu Kupa pada, u Farkašiću stagnira, ne raste, nema niti jedan element za veću opasnost i ugrozu', kazao je načelnik Tonković

19.9.2022.
19:55
VOYO logo

Petrinja se priprema za dolazak vodnog vala. Ulaz u Petrinju brani 600 metara dug nasip sastavljan od boks barijera. Očekuje se da će vodni val do Petrinje doći između 20 sati i ponoći.

RTL-ov reporter Boris Mišević o pripremama za vodni val razgovarao je sa Željkom Tonkovićem, načelnikom Stožera civilne zaštite Petrinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema značajnijih problema. Vodostaj je na 839 centimetara jer prema procjenama bilo je predviđeno da će rasti do 850 centimetara. Nije se to dogodilo i nema niti jedan problem. Hrvatske vode su sve odradile na zaštiti s boks barijerama, do njih nije došla voda. Ne vidimo ugroze i vjerujemo da će tako ostati jer prema svim pokazateljima u Karlovcu Kupa pada, u Farkašiću stagnira, ne raste, nema niti jedan element za veću opasnost i ugrozu", kazao je.

Boks barijere zamjena su za nasip koji se sanira zbog oštećenja od potresa. Tonković je komentirao kada bi se mogao očekivati kraj sanacije nasipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U planu je da se obnovi 8 kilometara. To je u ingerenciji Hrvatskih voda, oni su napravili apsolutno zaštitu i bilo kakva ugroza ne dolazi u obzir. Vrijeme jutros nije utjecalo na vodostaj ali je na rad. Radovi na nasipu će biti usporeni ali vjerujem da će biti u kratkom roku riješeni", kazao je Tonković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo