7. veljače - novi 'dan d' / 'Cesare nije stvar koju ćete hladnokrvno isporučiti!: nova ovrha nad dječačićem ujedinila ljude diljem Hrvatske, organizira se besplatan prijevoz autobusima

Image
Foto: RTL

Predsjednik Gradskog kotara Pujanke Petar Gudić poziva građane da se ponovno okupe pred ulazom u zgradu u kojoj živi Nina Kuluz i spriječe da joj sud uzme sina Cesarea

31.1.2018.
10:17
RTL
VOYO logo

Slučaj ovrhe nad djetetom Cesareom nastavlja se i ove godine. Naime, zakazan je novi pokušaj ovrhe nad devetogodišnjim Cesareom za devet sati 7. veljače ove godine i tada će se pokušati provesti sudsku odluku prema kojoj majka Nina Kuluz mora predati dijete ocu, Talijanu Alessandru Avenatiju.

Nina Kuluz za N1 je rekla da je za tu odluku o ovrsi njezinog sina doznala na putu u Italiji, i dodala da se osjeća očajno, te ju je jako strah za dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od mene se očekuje da pripremam dijete za odlazak ocu koji mu se nikad nije javio, nije zvao i koji – sada će biti godinu dana – nije pitao za njega i došao ga vidjeti. Moje dijete ima svoje mišljenje, osjećaje, potrebe i želje. Ova odluka je nakaradna i iživljavanje koje treba prestati", zaključuje Kuluz.

Gospođa Nina Kuluz se oko skrbništva nad sinom Cesareom godinama spori s dječakovim ocem Alessandrom Avenatijem, a kada je dječak bio star 18 mjeseci, gospođa Kuluz ga je odvela iz doma u Moncalieriju koji je dijelila s Avenatijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da se “iskreno nada da će se nešto dogoditi i prije ovrhe i da će institucije reagirati, da će se naći rješenje da njezino dijete ne mora prolaziti traumu kao prošle godine. Ja u Italiji nemam nikakvih prava, očekujem od Hrvatske, moje države da nas zaštiti”.

'Ne damo Cesarea! Napravili smo pravu stvar u lipnju, a na istom mjestu i s istim ciljem se vidimo 7. veljače!'

Predsjednik Gradskog kotara Pujanke Petar Gudić poziva građane da se ponovno okupe pred ulazom u zgradu u kojoj živi Nina Kuluz i spriječe da joj sud uzme sina Cesarea, javlja Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravili smo pravu stvar 27. lipnja 2017. kada smo zaustavili ovrhu nad djetetom, a 7. veljače se vidimo na istom mjestu i s istim ciljem!", poručio je Gudić.

Kazao je da mu je nevjerojatno da se ne radi u korist djeteta, kojega nitko nije pitao za mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako me interesira tko će to biti hrabar sprovesti ovakvu suludu ovrhu, te tako uništiti jedan dječji život, jer šok koji bi uslijedio po dijete bi ostavio nesagledive posljedice. Ne igrajte se dječjim životom, Cesare nije stvar koju ćete hladnokrvno isporučiti!", upozorio je, te dodao:

"O monstruoznoj namjeri da se ovrha provede dok majka treba biti u Italiji je svaka riječ suvišna, ta činjenica dovoljno govori o curenju podataka koji idu isključivo na ruku moćnome ocu...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što se tiče Cesareovog oca Alessandra Avenatija, Gudić kaže da o njemu dovoljno govori to što on i dalje ne iskorištava svoja legitimna prava da viđa svoje dijete i da se s njim zbliži ('Od 104 dana iskoristio je svega tri!')...

U međuvremenu, ljudi iz FB grupe Spasimo malog Cesarea organizirano kreću autobusima u Split kako bi spriječili ovrhu dječaka i bili potpora Nini Kuluz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo