UGLEDNI ZAGREBAČKI KUHAR / Chef Hrvoje Kroflin kulinarski zanat brusi od 19 godine, sada je među sto najboljih u svijetu: 'Nisam to očekivao ni u snovima'

Hrvoje je nominiran za nagradu za koju nisu ni neki chefovi restorana s tri Michelinove zvjezdice

6.4.2022.
7:50
VOYO logo

Mladi chef Hrvoje Kroflin vođenje kuhinje vrhunskog restorana preuzeo je kada mu je bilo tek 19 godina. Od tada brusi svoj kulinarski talent i primjer je da se rad i trud isplate jer sada je među 100 najboljih na svijetu. 

"Nisam to očekivao iskreno ni u najluđim snovima, to mi je sigurno bila jedna nedjelja koju ću pamtiti do kraja života. To je fenomenalna stvar ali treba ostati skroman, treba ostati na zemlji, ponizan, raditi", kazuje Kroflin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo skromnim i predanim radu opisali su ga stručnjaci The Best Chefa na stranici na kojoj su istaknute nominacije. Tamo Hrvojevo ime stoji u konkurenciji s brojnim europskim kolegama, ali i chefovima iz daleke Kine, Argentine i Južne Koreje. I baš zato - cijeli je njegov tim ponosan. 

"Kad čujete takvu vijest stvarno neka vatra počne goniti ispod naših nogu ali u pozitivnom smislu", kazao je Ivan Tartaro, junior sous chef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoje je nominiran za nagradu za koju nisu ni neki chefovi restorana s tri Michelinove zvjezdice, objašnjava gastro konzultant koji godinama prati kulinarsku scenu u svijetu. 

"Ova nominacija ne samo da je super važna za njega kao individuu kao kuhara nego i za cijelu hrvatsku gastro scenu jer vjerujem da će nas to staviti na jednu novu sferu s obzirom na to da je ta nagrada jedna od dvije, tri najvrjednije koje u ovom svijetu postoje", govori Hrvoje Petrić, gastro konzultant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoje nerijetko pronalazi inspiraciju u pomalo zaboravljenim jelima tradicionalne hrvatske kuhinje i čini je modernom.

Njegov je moto: "Razmišljaj globalno, djeluj lokalno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači namirnice uvijek gledamo da su iz naše regije ili cijele Hrvatske", dodaje.

Nagradu ne očekuje, kaže, jer i sama nominacija veliko je postignuće. No, nema sumnje da će se na njegovu tanjuru, uz okuse, u budućnosti naći još brojna priznanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo