BOGATA KARIJERA, HRPA USPOMENA / Cijela regija oprašta se od Akija Rahimovskog. Prisjetili smo se njegovog gostovanja kod Šprajca u Direktu

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Prisjetimo se 2017. godine kada je Parni valjak napunio zagrebačku Arenu. Bio je to kraj najveće koncertne turneje u 42-godišnjoj karijeri grupe, a rasprodani koncert imali su u Splitu, Puli, Varaždinu, Beogradu i Ljubljani prije toga

22.1.2022.
16:40
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Smrt Akija Rahimovskog, člana grupe Parni valjak, šokirala je hrvatsku glazbenu scenu. Pjevaču je, kako je potvrdio njegov menadžer, naglo pozlilo te je preminuo, usprkos liječničkoj pomoći. 

Na društvenim mrežama od poznatog vokala oprostili su se i iz grupe istaknuvši: "Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski". Tom prilikom istaknuli su stihove pjesme "Za malo nježnosti": “Za malo nježnosti, na sve ću pristati. Za malo nježnosti, da mogu zaspati”, naveli su. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest je dakako iznenadila i širu javnost pa se od Akija, na svoj način, opraštaju kolege, obožavatelji, ali i političari. Sve su popratili i mediji iz susjedstva pa slovenski 24ur piše da je preminuo legendarni pjevač hrvatskog rock benda dok bosanskohercegovački mediji govore o odlasku jednog od najvećih izvođača s jedinstvenim glasom i neponovljivim izvedbama.

Image
počivao u miru /

Preminuo je Aki Rahimovski pjevač 'Parnog valjka'. Menadžer: 'Ujutro mu je pozlilo...'

Image
počivao u miru /

Preminuo je Aki Rahimovski pjevač 'Parnog valjka'. Menadžer: 'Ujutro mu je pozlilo...'

Svi oni dijele neku zanimljivu anegdotu, najdraži koncert ili pak neku pjesmu koju je svojim vokalom obilježio Aki, a mi se prisjećamo 2017. godine kada je Parni valjak napunio zagrebačku Arenu. Bio je to kraj najveće koncertne turneje u 42-godišnjoj karijeri grupe, a rasprodani koncert imali su u Splitu, Puli, Varaždinu, Beogradu i Ljubljani prije toga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usred najveće turneje, Aki i Husein "Hus" Hasanefendić svratili su u RTL Direkt kod Zorana Šprajca. Upitan kako kao, tada 62-godišnjak, s glazbenom karijerom od 42. godine još uvijek ima energije. 

Pojašnjava kako istu crpi od publike i nekih novih klinaca koji ih slušaju, čak i nakon pauze od tri, četiri godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živa izvedba ima neki drugi naboj", rekao je Aki tada.

Čitavo gostovanje pogledajte u prilogu: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo