šok u susjedstvu / Cijela regija piše o iznenadnoj smrti Milana Bandića. Ćiro: 'Jako sam tužan, otišao je moj veliki prijatelj'

Cijela regija piše o iznenadnoj smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

28.2.2021.
12:00
VOYO logo

Cijela regija piše o iznenadnoj smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića

Image
šok i nevjerica u Gradu /

Bandićeva zamjenica u suzama: 'On je živio i umro za ovaj grad, a onaj koji je bez grijeha, neka baci prvi kamen'

Image
šok i nevjerica u Gradu /

Bandićeva zamjenica u suzama: 'On je živio i umro za ovaj grad, a onaj koji je bez grijeha, neka baci prvi kamen'

Bosansko-hercegovački Dnevni avaz napisao je članak o tome kako je Bandić 1974. došao i Zagreb te kako je njegov san postao zbilja: "Kao gradonačelnik sretao se s poznatima i nepoznatima, ugostio je svjetske lidere i razne megazvijezde, ali i obične ljude koji su mu bili čvrsta biračka baza. Bio je kum na mnogim svadbama i krštenjima, dijelio pomoć tko god je zatražio i to je bio jedan od recepata njegovog dugogodišnjeg ostanka na vlasti." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Ćiro Blažević je za Dnevni Avaz rekao kako ga je ova vijest jako pogodila: "Jako me je to pogodilo kako to može pogoditi prijatelja. Ja sam bio njegov istinski prijatelj i on je bio moj. Jako sam tužan, otišao je moj veliki prijatelj. Zagrepčani će ga pamtiti po velikim stvarima koje je napravio. Oni koji su ga kritizirali, jednog dana će se zapitati i reći 'to je bio moj veliki grijeh'. Milan Bandić bio je čestit, human i sposoban čovjek i zato su ga neki mrzili."

Srpski portal Kurir napisao je kako je Bandić jedan od najbogatijih hrvatskih političara te je pokušao dati odgovor na pitanje kako je Bandić postao jedan od najmoćnijih: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio odgovora leži možda u davnoj Bandićevoj izjavi kada je još uvijek 'sanjao' da bi jednog dana mogao biti predsjednik države: 'Moj san bio je da budem Gebels. Ako ne najuspješniji, onda sjajan u svom poslu', rekao je Bandić prije desetak godina. Drugi dio odgovora na pitanje krije se u Bandićevoj 'hobotnici.' Hobotnica koja je prijestolnicu umrežila pre dvadeset godina, a danas ima svoje pipke u parlamentu, na Pantovčaku, u policiji, pravosuđu, Crkvi, Poreznoj upravi i gotovo svim političkim strankama."

Napisali su i da je Milan Bandić govorio kako bi Srbi i Hrvati trebali graditi mostove suradnje bez obzira na prošlost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski Blic podijelio je snimku iz 2019. godine kada je Srpsko narodno veće održalo prijem Božića te je ugostilo i Bandića. Tada je Bandić lomio pogaču, što je pravoslavni običaj koji se radi za Božić i pronašao novčić. 

Britanski mediji pišu o smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića

Kontroverzni dugovječni gradonačelnik hrvatskog glavnog grada Zagreba umro je od srčanog udara, piše Independent

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je bio jedan od najpoznatijih hrvatskih političara, a vodio je Zagreb 21 godinu usred niza korupcijskih skandala, napisao je britanski medij. 

Nekoliko istraga je pokrenuto protiv Bandića, koji je uhićen 2014. godine, ali je ipak kasnije ponovno izabran za gradonačelnika, napisali su. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike