OBJAVIO ŠTAMPAR / Cijepljenje djece od 5. godine protiv Covida: Naručiti se može preko Terminka, a evo što još roditelji trebaju znati

Image
Foto: PIXSELL

Iz Štampara navode da se preporučuje cijepljenje djece i mladih koji zbog kronične bolesti ili terapije imaju povećan rizik od težih oblika bolesti COVID-19

14.12.2021.
15:13
PIXSELL
VOYO logo

Od ovog je tjedna u Zagrebu omogućeno cijepljenje djece protiv bolesti COVID-19 od navršene 5. godine života, objavio je u priopćenju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Za cijepljenje školske djece do 12 godina bit će nadležni liječnici školske medicine, a roditelji će djecu moći naručiti za cijepljenje putem aplikacije Terminko. Djecu predškolske dobi cijepit će izabrani liječnici (pedijatri ili liječnici obiteljske medicine). Hrvatski zavod za javno zdravstvo posebno preporučuje da se cijepe djeca koja pripadaju ugroženim skupinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Zagrebu će svi zainteresirani roditelji protiv COVIDA-19 od sada moći cijepiti i svoju djecu stariju  od pet godina. Školsku djecu do navršenih 12 godina roditelji mogu naručiti za cijepljenje putem aplikacije Terminko, nakon čega će ih cijepiti liječnik u ambulanti školske medicine, nadležnoj za školu koju dijete pohađa. Roditelji koji žele cijepiti svoju djecu predškolske dobi to sada mogu učiniti ako se jave izabranom pedijatru ili liječniku obiteljske medicine. Djeca u dobi od 12 do 18 godina mogu se, kao i do sada, cijepiti na cijepnim punktovima grada Zagreba", stoji u priopćenju NZJZ "Dr. Andrija Štampar".

Navode da se sukladno preporukama HZJZ-a preporučuje cijepljenje djece i mladih koji zbog kronične bolesti ili terapije imaju povećan rizik od težih oblika bolesti COVID-19. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Roditelji odlučuju /

'Zbog COVID cjepiva za djecu, roditelji zvali i prije najave da dolazi', HZJZ za neke skupine djece apelira da se cijepe

Image
Roditelji odlučuju /

'Zbog COVID cjepiva za djecu, roditelji zvali i prije najave da dolazi', HZJZ za neke skupine djece apelira da se cijepe

"Cijepljenje se preporučuje i djeci i mladima koji dijele kućanstvo s osobama koje boluju od kroničnih bolesti, a koje uvećavaju rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19. Preporučuje se cijepljenje protiv bolesti COVID-19 i za djecu koja dugotrajnije borave u različitim oblicima kolektivnog smještaja, koji uključuje noćenje", navode u priopćenju.

Detaljan raspored rada timova Službe za školsku i adolescentnu medicinu u Zagrebu može se pronaći ovdje. Za sva se dodatna pitanja roditelji mogu putem elektroničke pošte obratiti nadležnom liječniku školske medicine prema navedenom rasporedu rada ambulanti školske i adolescentne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, jučer je u HZJZ stiglo 48 tisuća doza Pfizerova cjepiva Comirnaty, koje je odobreno za djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo