POSLJEDNJI DANA MANDATA / Čime će se predsjednik u odlasku baviti idućih mjesec dana?

Fotelja predsjednika Republike kao da će biti prazna. Josipovićeva pročelnica Kabineta otkrila nam je čime će se predsjednik u odlasku baviti idućih dana.

14.1.2015.
18:42
VOYO logo

Fotelja predsjednika Republike u idućih mjesec dana kao da je prazna. Jer - aktualni predsjednik većinu dužnosti neće obavljati.

"Neće potpisivati strateške odluke koje bi obvezivale predsjednicu, neće biti imenovanja veleposlanika. Radit će isključivo ono što se mora obaviti", otkrila nam je pročelnica Kabineta predsjednika Republike Danica Juričić Spasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra će, primjerice, primiti britanskog ministra vanjskih poslova i otputovat će na godišnjicu oslobođenja Auschwitz - ali većih poteza neće biti. Već sad je, kaže nekadašnji savjetnik predsjednika StipeMesićaVlatkoCvrtila, počeo prijenos vlasti.

"To je razdoblje gdje u Americi novi predsjednik dobije svoj ured u kojem dnevno bude brifiran o raznim aspektima. Kod nas ne mora biti svaki dan - ali intenzivni trebaju biti brifinzi, sve intenzivniji kako se bude približavalo njeno sjedanje na mjesto predsjednice", kaže Cvrtila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađa se da s njom u ured idu voditeljica kampanje JadrankaJureškoKero, u odnosima s javnošću trebao bi raditi MladenPavić, kao savjetnici se spominju bivši general Damir Krstičević, MateGranić, sadašnji Josipovićev savjetnik StjepoBartulica, potom AndroKrstulovićOpara - te Riječani ZlatanCar i PredragŠustar. Jedino posljednji, dekan riječkog Filozofskog fakulteta - usudio se o tome progovoriti.

"Ako bih dobio poziv, govorimo hipotetski, ja to doživljavam kao veliku čast. Za taj posao su potrebni najbolji ljudi i prepuštam predsjednici da to odredi", poručuje Šustar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi predsjednički tim ide na Pantovčak ili potencijalno u Visoku ulicu - a IvoJosipović nazad na Pravni fakultet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo