pravna zavrzlama / Član Zelene akcije o gospodarenju otpadom: 'Sve bi se moglo riješiti jednostavnim sustavom kontrole'

O tome može li se u gospodarenje otpadom uvesti pravde i reda, razgovarali smo s gospodinom Markom Košakom iz Zelene akcije

29.11.2016.
22:37
VOYO logo

Jedan pojedinac čini razliku, utvrdili smo već to Direktu jednim drugim povodom, a sada se opet pokazuje kolika je to istina.  

Umirovljeni inžinjer građevine gospodin Dražen Aničić napravio je razliku koja se mjeri u desecima milijuna kuna. Naime presuda koju je nedavno dobio protiv zagrebačke Čistoće, tj. načina na koji obračunava odvoz smeća uznemirila je i sva ostala komunalna poduzeća u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer gotovo da nitko od njih ne zna kako poštivati zakon koji propisuje da se odvoz naplaćuje prema količini smeća, a ne prema broju kanti ili volumenu i kvadraturi stana.

O tome može li se u gospodarenje otpadom uvesti pravde i reda, razgovarali smo s gospodinom Markom Košakom iz Zelene akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljni smo odlukom Upravnog suda, građani su nam se često javljali da je naplata odvoza smeća bila nepravedna, ne samo u Zagrebu nego i u ostalim gradovima."

"Trebao bi se uvesti sustav kontrole, kroz čipirane kante i vrećice, da se zna tko i koliko otpada odvaža, to nije problem i ne mora se čekati uredba. Stvar je dobre volje jedinica lokalne samouprave da se krene rješavati ovaj problem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više doznajte u videoprilogu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo