Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Natalija Kanački i Karlo Novosel

Inicijativa Narod odlučuje na ispitivanju u DORH-u: 'To je pritisak na nas da opet nešto ne pokrenemo'

Ugledni članovi društva pozivaju se na policijsko ispitivanje, kažu u inicijativi Narod odlučuje

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Vijesti.hr/N.Zečić/ 11.1.2020. u 10:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Inicijativa Narod odlučuje pozvana je na ispitivanje u Državno odvjetništvo (DORH) zbog kaznene prijave koju je podnio Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a.

Naime, on je u listopadu 2018. godine podnio kaznenu prijavu u kojoj ponavlja optužbe bivšeg ministra Lovre Kuščevića da je inicijativa Narod odlučuje krivotvorile potpise birača odnosno potpisnika referedumske inicijative.

„Ovo je već drugi put da se građani pozivaju na policiju i u DORH na ispitivanje zato jer su pokrenuli građansku inicijativu za promjenu izbornog sustava. Prvi put se to dogodilo za vrijeme inicijative birajmo zastupnike imenom i prezimenom za vrijeme vlade Zorana Milanovića“, poručili su Natalija Kanački i Karlo Novosel iz inicijative Narod odlučuje ispred DORH-a naglašavajući da su sve inicijative bile sukladne zakonima.

Umjesto da DORH odbacuje ovakvu političku prijavu predsjednika stranke koja je u aktualnoj vlade, oni pozivaju ugledne članove društva na policijsko ispitivanje i time na njih vrše pritisak, i na taj način troše javno vrijeme i novac koji bi se trebao usmjeriti na ono sto je u Hrvatskoj važno, a to je istraga i progon jedne korupcijske hobotnice koja je u sudstvu i politici, poručili su iz Inicijative Narod odlučuje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Narod odlučuje smatra da je ovakva jedna kaznena prijava pritisak na našu inicijativu da ne bi u ovoj parlamentarnoj izbornoj godini pokrenuli još jedno slično izjašnjavanje građana koje bi usmjerilo građane da imamo nepravedni izborni sustav i da podsjete građane da je ova aktualna vlada suodgovorna za diskvalificiranje 40 tisuća potpisa", rekli su. 

Vijesti.hr/N.Zečić/ 11.1.2020. u 10:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
243 osobe pod povećalom

Božinović za RTL o velikoj istrazi USKOK-a: 'Ljudi su se organizirali da plate za izrugivanje zakona'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba