RAZMJENA PODATAKA? / Ministar Ćorić: 'Informaciju sam dobio iz novinarskih krugova'

'Ako se itko smatra oštećenim, naravno da ću se odazvati pozivu suda', poručio je ministar

26.5.2020.
17:51
VOYO logo

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u utorak je demantirao tvrdnje o difamaciji i praćenju interne komunikacije novinara N1 Hrvoja Krešića koji mu je postavio pitanja o Memorandumu Ine i Janafa naglasivši da odlučno odbacuje teze o  bilo čemu nedopuštenom.

Image
reakcija na ćorićevu izjavu /

Plenković: 'Uvid u novinarsku komunikaciju nitko iz Vlade ne može i ne smije imati'

Image
reakcija na ćorićevu izjavu /

Plenković: 'Uvid u novinarsku komunikaciju nitko iz Vlade ne može i ne smije imati'

''Dakle, prije svega referirat ću se na činjenicu kako mi je žao da je dio medijske javnosti moju izjavu, odnosno odgovor novinaru, iskoristio za tezu o praćenju, prisluškivanju i bilo kakvoj nedopuštenoj radnji. Nikada u životu mi ne bi palo na pamet ni na koji način zadirati u privatnost bilo koga, a posebice ne novinara. Odlučno odbacujem bilo kakvu mogućnost nečega takvog'' rekao je za Hinu ministar Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na medijske navode kako je u svojem odgovoru insinuirao da novinar radi za nečije interese.

''Moja teza izrečena na današnjoj presici bila je ništa drugo nego odgovor na pitanje u kojem se pokušalo implicirati da sam ja pokušao prodati nacionalne interese Republike Hrvatske, odnosno dovesti ih u pitanje. To nisam, ne činim i nikada neću učiniti. Svi oni koji na bilo koji način budu implicirali u tom smjeru doživjet će od mene uvijek isti odgovor'', kazao je Ćorić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i svoje objašnjenje prozivanja novinara pozivanjem na njegovo pisanje u zatvorenim grupama na društvenim grupama, ali i na mogućnost traženja zadovoljštine pred sudom, što je kao mogućnost već najavilo Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

''U ovom konkretnom slučaju, riječ je o tome da sam jednostavno dobio informaciju koju sam podijelio s novinarom na samoj presici i to je sve. Ako se itko smatra oštećenim, naravno da ću se odazvati pozivu suda i aktivno sudjelovati u raspravi'', kazao je ministar Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit otkud mu uvid u korespondenciju novinara odgovorio je: ''Jednostavno, tu sam informaciju dobio iz novinarskih krugova''.

''Još jednom, prije svega, pozivam sve one koji su zainteresirani za ovu temu, a tema je bila Memorandum o razumijevanju između Ine i Janafa, da pogledaju cijelu današnju presicu na tu temu koja je trajala 40-ak minuta da vide da sam jasno odgovorio na sva moguća pitanja i stojim na dispoziciji za daljnja moguća pitanja hrvatske javnosti. U međuvremenu je Memorandum o razumijevanju između dviju strana objavljen, i u tom kontekstu za sve dodatne upite bit ću na raspolaganju'' kazao je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrova reakcija uslijedila je nakon što su Hrvatsko novinarsko društvo i ogranak HND-a na N1 oštro osudili izjave ministra Ćorića koji je novinara Krešića nazvao "osobom koja se rubno bavi naftnim biznisom", uz to, kako je navedeno, insinuirajući da je imao uvid u dopisivanje u novinarskoj  grupi.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo