UŽI KABINET / Ćorić: 'Moja jedina veza sa SDP-om je čišćenje nereda u mojim resorima nakon Milanovićeve Vlade'

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Moguće je da je moj životopis bio na Milanovićevu stolu, kazao je Ćorić novinarima

21.10.2020.
16:10
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

''Moja jedina i najčvršća veza sa SDP-om je čišćenje nereda koji je ostao iza Vlade Zorana Milanovića u mojim resorima posljednjih četiri do pet godina'', kazao je Ćorić u izjavama novinarima nakon užeg kabineta odgovarajući na današnju Milanovićevu prozivku da je Ćorićev životopis bio na njegovu stolu i da se nudio SDP-u preko Davora Bernardića, ali kako on nije bio za dotepence, Ćorić je završio u HDZ-u.

Image
nastavlja se rasprava /

VIDEO 'Herojski zec, ovisnik o kokainu, piroman vatrogasac' - predsjednikov današnji istup morate poslušati da biste vjerovali

Image
nastavlja se rasprava /

VIDEO 'Herojski zec, ovisnik o kokainu, piroman vatrogasac' - predsjednikov današnji istup morate poslušati da biste vjerovali

Ćorić: 'Moguće je da je moj životopis bio na Milanovićevu stolu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moguće je da je moj životopis bio na njegovu stolu, međutim, ja to nikada nisam želio, niti pristao ući u SDP'', kazao je Ćorić novinarima nakon užeg kabineta održanog u Banskim dvorima uoči sutrašnje redovne sjednice Vlade, a što se tiče moguće Bernardićeve uloge u tom spletu kazao je da ga ''zna od 1997. godine - ljetovanje u Graz njegovo, jako davno''. No, ''o ulasku u SDP nikad nisu razgovarali'', tvrdi jedna od Plenkovićevih perjanica.

Milanović ga je nazvao i ''mađarskim potrčkom'', no Ćorić je kazao da se ne želi upuštati u daljnje polemike s Milanovićem: ''Mislim da vi koji pratite rad Vlade, posebno posljednjih četiri do pet godina, prije svega u energetskom sektoru, znate što je, odnosno što nije učinjeno, znate kakvo je stanje bilo do 2015. odnosno 2016. godine. U ovom trenutku na samom kraju, vjerujem, realizacija projekta LNG terminala na Krku koji je projekt koji će Hrvatsku ucrtati na energetsku kartu Europe i svijeta i to najviše govori o tome da realizacijom tog projekta Hrvatska dolazi u poziciju da je u stanju biti igrač na europskom energetskom tržištu što nažalost za vrijeme Vlade prije naše nije bio slučaj''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić: 'Neukusno je da Milanović kao predsjednik Vlade koja nije učinila ništa za ovršene građane nama dijeli lekcije'

''Ja nemam doista namjeru polemizirati s predsjednikom Republike, to uopće nije moj stil'', zaključio je Ćorić, a na komentar da nije posebno oštar prema njemu, a i vezano i uz pitanje ovrha što je Milanović također zamjerio, odvratio je: ''Ne mogu ni biti. Ja shvaćam da je moja Vlada učinila čitav niz iskoraka u odnosu na Vladu prije naše. Doista nije ukusno da predsjednik te Vlade koja nije išla u značajnije promjene, odnosno nije do kraja zaštitila ovršene građane sada nama dijeli lekcije o tome što je i kako trebalo učiniti''. 

''Moj završni komentar je da ako sam na taj način prešao granicu, ja nemam problem ispričati se, međutim, ja držim da je moj komentar bio vrlo suvisao. Današnje izjave predsjednika, njegove izjave od jučer, prekjučer, prošlog tjedna, pretprošlog tjedna, a vi to svi na kraju krajeva možete sami procjenjivati i komentirati, meni to apsolutno nije u interesu, niti to želim'', istaknuo je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić: 'Smatram da smanjenje PDV-a u ovom trenutku nije opravdano'

Osvrnuo se na probleme koji muče gospodarstvo i redizajnirane mjere koje je jučer predstavila Vlada, ali i zahtjeve poduzetnika te istaknuo: ''Naše analize i procjene kretanja u narednim mjesecima vodile su nas ka ovome proširenju mjera i držimo da će ove mjere ako se situacija značajno ne promijeni na bolje ili na gore biti dostatne do kraja ove godine. Ako se za to ukaže potreba, naravno da ćemo reagirati, a osobno smatram da smanjenje PDV-a u ovom trenutku nije opravdano''.

''Funkcioniranje cjelokupnog gospodarstva tijekom posljednjih sedam mjeseci je zapravo pokušaj da se spoje dva potpuno suprotna momenta -  neometan rad ekonomije s jedne strane značio bi rast BDP-a i daljnji rast gospodarske aktivnosti, međutim, mi smo već u trećem mjesecu prvim potezima Vlade jasno dali do znanja da su na zdravlje i životi naših građanki i građana u tom i ovom trenutku najvažniji. Upravo zbog toga kombiniramo epidemiološke mjere i s druge strane pomoć gospodarstvu koje nije ugroženo samo zbog mjera u RH, nego je ugroženo globalnim padom agregatne potražnje BDP-a naših najvažnijih trgovinskih partnera, dakle zemalja s kojima hrvatske firme surađuju, smanjenja broja dolazaka stranih turista ... '', podsjetio je Ćorić.

''U takvoj situaciji i zbog činjenice da sami s druge strane propisujemo mjere koje umanjuju ekonomsku aktivnost samu po sebi mi jednostavno moramo intervenirati kako bismo s jedne strane zaštitili radna mjesta naših ljudi, a s druge strane i omogućili likvidnost poduzeća. Vlada prije svega namiruje potrebu za likvidnošću odnosno prije svega opstanak tržita rada na ovoj razini, a usred činjenice da ovakvim epidemiološkim mjerama moramo zaštititi zdravlje naših ljudi'', objasnio je ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo