JANAF I RIMAC / Ćorić na udaru oporbe: 'Ako ga ne razriješi, to ćemo onda napraviti saborskim putem'

O interpelaciji se Vlada mora očitovati u roku od 15 dana

8.10.2020.
21:20
VOYO logo

Ministar Tomislav Ćorić nalazi se pod dvostrukim udarom. Domovinski pokret pokrenuo je interpelaciju o radu Vlade zbog projekta vjetroelektrane Krš-Pađene zbog kojeg je privedena Josipa Rimac. A smjenu istog ministra traži i stranka Fokus zbog afere JANAF. Stiže i odgovor.

Saborska oporba ponovno napada. Domovinski pokret je izračunao da će zbog raznih pogodovanja u izgradnji Vjetrolektrane Krš- Pađene hrvatski građani u 14 godina platiti 2 milijarde i 200 tisuća kuna više nego bi trebali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Niz protuzakonitih radnji'

"Ova interpelacija nema veze s onim što nazivamo afera Josipa Rimac. Ta afera je kikiriki u odnosu na ovu aferu zbog koje tražimo interpelaciju. Ovdje je pak riječ o očiglednom nizu protuzakonitih radnji'', kazala je saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.

A da se Vlada nađe pod unakrsnom vatrom potrudio se Dario Zurovec. Meta je ista - ministarTomislav Ćorić, ovaj put zbog afere JANAF. Premijeru daje 24 sata da ga smijeni.

"Ovim putem pozivam da ga razriješi. Ako ga ne razriješi, to ćemo onda napraviti saborskim putem", upozorio je saborski zastupnik Dario Zurovec.

Napadnuti ministar nije zabrinut. Kaže da su ovakve inicijative jedino što oporbi preostaje nakon izbornog poraza.

Image
O SKIDANJU IMUNITETA /

Bačić prozvao oporbenjaka: 'Prije 15 dana je mogao pokazati hrabrost. A sakrio se poput malog miša...'

Image
O SKIDANJU IMUNITETA /

Bačić prozvao oporbenjaka: 'Prije 15 dana je mogao pokazati hrabrost. A sakrio se poput malog miša...'


"Nisam najsimpatičnija politička persona u Hrvatskoj i to je nešto što nosim sa sobom već par godina. Dakle, od tog ne mogu pobjeći", izjavio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Plenkovićeva Vlada susrela se s pokušajima opoziva velikog broja ministara. Iako ih oporba nije razriješila, ipak su gotovo svi na koncu odlukom premijera morali napustiti Vladu. Onaj koji je na funkciji preživio svom kolegi otkriva recept kako ostati u milosti.

"Rezultati i argumenti, to je ono što svi skupa kao ministri imamo i trebamo se držati toga", rekao je potpredsjednik Vlade Zdravko Marić.

Interpelacija je alat oporbe da provjeri stabilnost saborske većine koja u ovom trenutku nije upitna, misli šef HDZ-ovog kluba zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja im poručujem da je upravo tih 76 ruku u Saboru iznimno stabilna većina", kazao je Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

O interpelaciji se Vlada mora očitovati u roku od 15 dana, nakon čega se u istom tom roku mora uvrstiti u saborski dnevni red. Dakle, stabilnost većine testirat će se za mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo