ministrovo stajalište / Ćorić: 'Nitko ne treba biti uhićen zbog riječi, razlozi za privođenje Duhačeka druge su prirode'

Ministar Ćorić uvjeren je kako Indexov novinar nije uhićen zbog svojih riječi, već zbog nepoštivanja razgovora s policijom

17.9.2019.
16:54
VOYO logo

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u utorak je ocijenio da nitko ne treba biti uhićen zbog svoje riječi te poručio da su razlozi za privođenje novinara Gordana Duhačeka druge prirode.

''Ako Duhaček svoje pjesme drži simpatičnima, to je njegova stvar'' 

"Nitko ne treba biti uhićen zbog svoje riječi kakva god ona bila. Ako Duhaček drži da su pjesme poput te koju je napisao nešto što je zanimljivo, simpatično, nešto što treba podržati, to je njegova stvar. Uhićenje bilo koje osobe u Hrvatskoj treba biti zakonski utemeljeno. Ako se ne varam, a ne varam se, razlozi za njegovo privođenje bili su neke druge prirode", rekao je ministar Ćorić uoči sastanka užeg kabineta Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka policija u utorak je izvijestila da je novinar priveden jer nije poštovao dogovor, odnosno jer na razgovor u policiju nije došao u navedeno vrijeme i javio se "točno navedenom policijskom službeniku", već je dan prije "ostvario informativni kontakt s policijskim službenikom na porti prometne policije".

''Milanović polazi od primjera svog ponašanja tijekom mandata''

Ono što se pokušava plasirati u javnom prostoru, što čini i kandidat za predsjednika Zoran Milanović, tvrdi Ćorić, jest da to uhićenje ima veze s nečim drugim. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milanović vjerojatno polazi od primjera svog ponašanja tijekom vremena kada je bio premijer, inače mu to u nekim drugim okolnostima ne bi palo na pamet", ocijenio je Ćorić.

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović izjavio je u utorak kako je novinar Indexa prijavljen, procesuiran i osuđen zbog tweetova u kojima se rugao policiji, ustvrdivši kako je nalog za to došao s vrha i da je to režimska stvar i stvar politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo