Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
GOSTOVAO U RTL-U DANAS

Ćorić odgovorio hoće li HDZ koalirati s novom strankom: 'Nadam se da će Škoro definirati i neki sadržaj'

Ćorić je kazao da su oni u HDZ-u okrenuti izlaganju programa i relativnoj pobjedi na parlamentarnim izborima

Petra Mlačić, Vijesti.hr/ 29.2.2020. u 19:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Član Izbornog stožera Andreja Plenkovića i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u RTL-u Danas  govorio je o osnivanju stranke Miroslava Škore, parlamentarnim izborima  i izborima u HDZ-u. 

Na pitanje hoće li HDZ nakon parlamentarnih izbora koalirati sa strankom Miroslava Škore Ćorić je kazao da su oni u HDZ-u okrenuti izlaganju programa i relativnoj pobjedi na parlamentarnim izborima.

"A nakon toga ćemo sjesti i vidjeti kako ćemo dalje", kazao je Ćorić. Na kritike koje je Miroslav Škoro upućivao HDZ-u Ćorić je kazao da "politički spektar, nažalost, vrlo često kreira i poruke koje nisu ni prigodne niti bi trebale biti upućivane".

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Pitanje sadržaja je pitanje pobjede u političkoj borbi" 

"U pravilu poruke više govore o onome koji govori nego o nekom drugom", nastavio je Ćorić te dodao da se nada da će u idućem razdoblju Škoro definirati i neki sadržaj koji će se vezati uz njegov pokret koji je nazvao svojim imenom. 

"U kandidaturi za predsjedničke izbore u pravilu je bila riječ o deklaratornim izjavama koje nisu dodirivale ključne probleme. Pitanje sadržaja je pitanje pobjede u političkoj utakmici. HDZ će imati sadržaj za parlamentarne izbore, imat će što reći o ovom mandatu i o sljedeće četiri godine", kazao je Ćorić.

Upravo se čita

Rekao je  da sada u HDZ-u imaju jedne "miniparlamentarne izbore".

"15. ožujka imat ćemo unutarstranačke izbore na kojima ćemo odabrati predsjednika, zamjenika i četiri potpredsjednika i tad će ova faza, koja je označena i nešto agresivnijom kampanjom, biti gotova. Nakon toga slijedi smirivanje lopte i stavljanje glava na kup. Zapravo, redefiniranje pozicija i pripremanje HDZ-a za najvažnije izbore ove godine, a to su parlamentarni izbori", kazao je Ćorić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ćorić ne demantira da će se kandidirati za šefa zagrebačkoga HDZ-a

Na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika zagrebačkoga HDZ-a, Ćorić je rekao da još razmišlja o kandidaturi.

"Mislim da HDZ može biti najjača politička opcija u Zagrebu, što trenutno nije zbog čitavog niza okolnosti", kazao je Ćorić te dodao da će članovi i članice odlučiti tko će biti predsjednik zagrebačkog HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Zagreba.   

Petra Mlačić, Vijesti.hr/ 29.2.2020. u 19:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba