OŠTAR ODGOVOR MINISTRA / Ćorić odgovorio Tomaševiću: 'Neka on i njegova ekipa rade svoj posao. Nedopustivo je da vrtić dobije 3 ili 4 puta veći račun za plin'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

'Ono što ću poručiti Tomaševiću, Holdingu, ekipi koja vodi Plinaru, kada su preuzeli odgovornost za Zagreb preuzeli su odgovornost i za Plinaru', kazao je ministar

27.1.2022.
14:14
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić osvrnuo se na izjavu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je komentirajući energetsku krizu u Zagrebu kazao da je HDZ-ov kadar odgovoran što plin nije kupljen prije nego što su cijene otišle u nebo te računa za plin koji stižu zagrebačkim poduzetnicimam a koji su veći nego prethodnih mjeseci.

"Dopustite da se referiram na temu koja je aktualna, a pitanje je novih cijena koji se šalju poduzetnicima na području Zagreba. Ono što ću poručiti Tomaševiću, Holdingu, ekipi koja vodi Plinaru, kada su preuzeli odgovornost za Zagreb preuzeli su odgovornost i za Plinaru", kazao je Ćorić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tog trenutka su se počeli voditi razgovori i društvima u vlasništvu Holdinga, netko je trebao reći da nedostaje 600 gigavat sati plina Gradskoj plinari da zatvori potrebe prema poduzetnicima do kraja mjeseca travnja. Tog trenutka je cijena plina bila niža nego danas, tog trenutka je gradonačelnik trebao reagirati", kazao je Ćorić. 

Image
Gradska skupština /

Tomašević: 'HDZ-ov kadar je odgovoran što plin nije kupljen prije nego što su cijene otišle u nebo'

"Tomašević i Možemo! su preuzeli odgovornost za Zagreb, poduzetnici u Zagrebu koji su dobili veće račune to ne zaslužuju. To je pravno upitno i nedopustivo. Rizik preuzima vlasnik tvrtke, a to je Holding, Grad Zagreb. To su problemi s kojima se suočavate kad obnašate vlast i nema tu upiranja prstom u nekog tko je bio negdje tamo", kazao je Ćorić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poručujem Tomaševiću da on i njegova ekipa rade svoj posao, a to je brinuti o svim sastavnicama Holdinga i uslugama koje oni pružaju. Nedopustivo je da neki vrtić ili pučka kuhinja dobije račun koji je 3 ili 4 puta veći. Trebalo je plin kupiti u šestom, sedmom i osmom mjesecu. Poduzetnici ukazuju na nevjerojatnu situaciju, toliki računi dugo godina nisu viđeni, ja sam na njihovoj strani. Neka Grad i Holding rješavaju problem, vlasnici su Gradske plinare. Neka izdaju račune po kojima su trebali biti izdani, neka namaknu dovoljnu količinu plina koliko god to koštalo", kazao je Ćorić. 

"Da su učinili to prije 4 mjeseca to bi bilo jeftinije nego danas. Što nisu kupili taj plin? Da li je ministar trebao kupiti plin, odnosno Gradskoj plinari? Je sam to ja trebao učiniti, HDZ? Ne. To je trebao učiniti Holding koji brine o uslugama u Gradu Zagrebu", kazao je Ćorić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o izjavi Tomislava Tomaševića koji je odgovornost za nestašicu plina prebacio na bivšeg šefa Plinare, Ćorić je kazao da bivši direktor Plinare nije član HDZ-a.

"Najlakše je vezati se i leći negdje na cestu i protestirati. Sad je prošla ta faza, sad treba voditi grad. Sad se radi posao, nekad prije smo radili cirkus kako bi dobili izbore. Dobijete izbore, vodite sustav nad kojem imate ingerenciju, nek radi posao", kazao je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo