ispao iz križaljke / Ćorušić ipak ostaje bez fotelje: presudili prekonzervativni stavovi i profesionalna ljubomora?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ante Ćorišić je od početka bio kandidat Domoljubne koalicije za ministra zdravstva. Međutim, zagovaranje kanadskog modela zdravstva, zabrane pobačaja i medicinski potpomognute oplodnje udaljili su ga od fotelje

20.1.2016.
10:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iako se od početka pregovora Domoljubne koalicije i Mosta činilo kako je ministarska pozicija rezervirana za doktora Antu Ćorušića, čini se kako će u konačnici ispasti iz križaljke za čelnu funkciju u resoru zdravstva.

Šef HDZ-ova Odbora za zdravstvo, ginekologu, profesor na Medicinskom fakultetu i dugogodišnji prijatelj i suradnik šefa HDZ-a Tomislava Karamarka Ante Ćorušić se često spominjao kao gotovo definitivan izbor za ministra zdravstva. Pogotovo nakon što je u javnost procurilo kako je upravo on 'spojio' mandatara Tihomira Oreškovića i Tomislava Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, njegovu relativno sigurnu poziciju ugrozile su njegove izjave i zamisli koje su u javnosti nailazile na otpor.

Osim što je otvoreno želi ograničiti pravo žene na abortus, kao i mogućnost medicinski potpomognute oplodnje i kontracepcije, javnost je sablaznio izjavama kako bi bogatiji građani trebali imati bolju zdravstvenu skrb. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori bliski Ćorušiću kažu da je više razloga koji rade protiv njega, a to je, dodaju, profesionalna ljubomora njegovih kolega, ali i činjenica da je on čovjek na kojeg korporativni kapital ne može imati utjecaja, prenosi Večernji list.

Image
finalni izbori /

Ekskluzivno za RTL: novi ministar financija bit će Zdravko Marić iz Agrokora

Image
finalni izbori /

Ekskluzivno za RTL: novi ministar financija bit će Zdravko Marić iz Agrokora

Mostašima se navodno ne sviđa Ćorušićev stil komunikacije koji često dobija negativan medijski odjek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući kandidati za zdravstvo navodno su kirurg Mario Zovak, neurokirurg Krešimir Rotim, ali i poznata dermatologinja Mirna Šitum.

RTL-u je jučer stigla potvrda - Zdravko Marić bit će novi ministar financija. On s dosadašnje funkcije izvršnog direktora Agrokora za strategiju i tržišta kapitala preuzet će vjerojatno najvažniji resor u novoj Vladi.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo