Gost RTL Direkta bojan glavašević / 'Crnoja je od Samobora dobio kredit za izgradnju obiteljske kuće, ne za put oko svijeta!'

'Crnoja je prvo dobio kredit 2009. godine, i onda je od Samobora traženo da mu se dodijeli zemljište. U zakonu je jasno pisalo da se ta sredstva mogu iskoristiti jedino i isključivo za stambeno zbrinjavanje. Nije ih mogao utrošiti na ništa drugo, put oko svijeta ili slično. Imao je tri godine da izgradi tu kuću, no prekršio je zakon što to nije napravio', poručiio je Glavašević

27.1.2016.
22:51
VOYO logo

Gost RTLDirekta bio je BojanGlavašević, bivši pomoćnik ministra branitelja zadužen upravo za stambeno zbrinjavanje branitelja.

Gospodine Glavaševiću, jeste li vi taj koji ste odobrili ovaj kredit g. Crnoji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne, to nisam bio ja, to je bio moj prethodnik gospodin Dinko Mikulić. On je krajem 2012. godine uhićen i trenutno traje njegovo suđenje za čitav niz optužbi, među kojima i za stanove za hrvatske branitelje.

Kako to ide sa dobivanjem kredita, morate ga vratiti ako ga ne iskoristite ili što kaže g. Crnoja, možete na put oko svijeta s tim?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenimo ispočetka. On je tražio kredit za izgradnju obiteljske kuće. Ti krediti se realiziraju u suradnji s jedinicom lokalne samouprave, u ovom slučaju to je grad Samobor koja dodijeluje zemljište za izgradnju kuće. Čišća je situacija ako čovjek prvo dobije kredit. Crnoja je prvo dobio kredit 2009. godine, i onda je od Samobora traženo da mu se dodijeli zemljište. U zakonu je jasno pisalo da se ta sredstva mogu iskoristiti jedino i isključivo za stambeno zbrinjavanje. Nije ih mogao utrošiti na ništa drugo, put oko svijeta ili slično. Imao je tri godine da izgradi tu kuću, no prekršio je zakon što to nije napravio.

Jeste li vi napravili nekad neku reviziju tih kredita i vidjeli što je s njima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drago mi je da ste to pitali. Gospodin Crnoja je dobio taj kredit 2009. godine, a godinu kasnije Ministarstvo branitelja osniva jedinicu za kontrolu namjenskog utroška sredstava, međutim ministarstvo branitelja nikad nije kontroliralo. Ne samo njega, nego čitav niz ljudi. 

Jeste li se poslije te primopredaje našli s g. Crnojom? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodin Crnoja me odmah nakon što mu je Matić predao ministarstvo zamolio da dođem odmah jutro kasnije kako bi mu objasnio svoj posao. Ja sam još uvijek pomoćnik ministra branitelja i čekam da me uskoro razriješe te dužnosti.

Cijeli intervju pogledajte u prilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike