PRATE SITUACIJU / Croatia Airlines zbog koronavirusa poslao važnu obavijest putnicima: 'Uvažavamo preporuke...'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U sklopu operativnih priručnika tvrtke propisane su procedure i postupci za slučaj uočavanja infektivne bolesti

26.2.2020.
14:11
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Prateći aktualnu situaciju s koronavirusom, hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines nastavlja obavljati sve planirane letove u sva europska odredišta.

U kompaniji se od 23. siječnja ove godine kontinuirano prate i uvažavaju preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, udruge Star Alliance, Međunarodne udruge za zračni promet (IATA) te drugih hrvatskih i međunarodnih nadležnih institucija i udruga u vezi s aktualnom situacijom oko koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ured za upravljanje kriznim situacijama i izvanrednim događajima Croatia Airlinesa aktivno prati razvoj situacije te kontinuirano planira i poduzima sve potrebnekorake kako bi se zdravstvena sigurnost putnika, članova posade zrakoplova i svih drugih zaposlenika tvrtke zadržala na najvišoj mogućoj razini", navode iz kompanije.

O svim aktualnim informacijama i novim saznanjima u vezi s korona virusom u Hrvatskoj i inozemstvu kompanija kontinuirano obavještava svoje zaposlenike, savjetujući potrebne mjere i oblike ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do danas je zaposlenicima tvrtke izdano šest internih priopćenja i naputaka, a u početku veljače je svim zaposlenicima koji u svakodnevnom radu dolaze u izravan kontakt s putnicima podijeljena dodatna zaštitna oprema: kirurške maske, jednokratne gumene rukavice, tekućine za dezinfekciju Pliva Sept Blue i higijenske maramice, kao i dodatna količina dezinfekcijskih sredstava (Body Fluid Spill Kit) koja su standardni dio opreme zrakoplova", tvrde u Croatia Airlinesu.

U sklopu operativnih priručnika tvrtke propisane su procedure i postupci za slučaj uočavanja infektivne bolesti kod članova posade ili putnika, a kompanija je istodobno u stalnom i izravnom kontaktu sa svim zračnim lukama u koje slijeću njezini zrakoplovi zbog koordinacije postupaka i procedura u vezi s mogućom pojavom zaraženih osoba koronavirusom. Osim toga, za slučaj potrebe tvrtka raspolaže i sredstvima za dezinfekciju i dezinsekciju zrakoplova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Croatia Airlines će o svim eventualnim novim momentima redovnoinformirati internu i eksternu javnost, brinući za sigurnost svojih zaposlenih i putnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo