PETRINJSKI DAŠAK GLAMURA / Crveni tepih i modna revija u Petrinji: 'Želimo osjetiti tu snagu zajedništva jer Petrinja ima budućnost'

'Projekt je zapravo nastao iz frustracije jer kao što znate u Petrinji obnova još nije krenula, atmosfera je dosta depresivna', kazala je Silvija Popović

29.1.2022.
21:00
VOYO logo

Središte Petrinje, čiji su prizori ruševina nakon razornog potresa obišli Hrvatsku i svijet, danas je kulisa za modnu reviju. Razvučen je crveni tepih na kojem je predstavljena proljetna kolekcija modnog branda Mommy's Garden čiju odjeću vrijedno šiju Petrinjke.

Suradnja je to između zagrebačke dizajnerice Ardiane Sladojević i petrinjske obrtnice Danijele Žugaj koja je nastala upravo kroz solidarnost nakon potresa.  Osim na modi, najveći je naglasak ipak na pozitivnoj energiji koja je i cilj ove manifestacije uz želju da se pokaže kako u Petrinji, unatoč sporoj ili nikakvoj obnovi života ipak ima.

"Cilj je pružiti podršku jedni drugima. Naš je zadatak da mi motiviramo, da potičemo, da podržavamo", kazala je Ana Rizmaul, članica inicijative Pozitiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Projekt je zapravo nastao iz frustracije jer kao što znate u Petrinji obnova još nije krenula, atmosfera je dosta depresivna. Vodili smo se motom Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu. U manje od dva tjedna napravili smo izuzetnu stvar i ponudili gradu i našim građanima barem evo 30-ak minuta pozitive", poručila je Silvija Popović iz Petrinje.

RTL-ova reporterka Ida Hamer nalazi se u centru Petrinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBLJETNICA RAZORNOG POTRESA /

Komentar Mojmire Pastorčić: Teško se oteti dojmu da smo dobili novi Vukovar - grad koji je jako jako važan, jedan dan u godini

Image
OBLJETNICA RAZORNOG POTRESA /

Komentar Mojmire Pastorčić: Teško se oteti dojmu da smo dobili novi Vukovar - grad koji je jako jako važan, jedan dan u godini

Večeras u Petrinji vlada jedna topla atmosfera i prekrasna energija. Večeras se tamo okupilo mnoštvo ljudi. Modnu reviju nose Petrinjke u dobi od 20 pa do gotovo 60 godina.

Centar Petrinje je simbolično, koliko god nosi jednu težinu jer je nastradao u potresu, toliko je i za Petrinjce jedno sjećanje i uspomene koje žele da ožive. Na uglu ulice u centru Petrinje prije potresa obrt za krojačke usluge imala je Danijela Žugaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se predivno. Uspjela sam nešto o čemu sam sanjala i jako mi je drago da smo to uspjeli izrealizirati. Zahvaljujem svima što su došli i što su nas podržali. Zahvaljujem i svojim curama i ženama što su napravile ovakav show. Toliko sam sretna da mi je srce ogromno", kazala nam je Danijela.

Iz ove modne revije stoji jedna priča prijateljstva i solidarnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Ardianom Sladojević sam se upoznala tijekom prošle godine preko jednog modnog dizajnera. On nas je spojio te smo počeli raditi modne kreacije za nju. Kada je vidjela da nam ide, odlučili smo se za ovaj projekt. Sve je lijepo odrađeno i veselim se svakoj budućoj suradnji s njom", dodala je.

Prokomentirala je ponovo pokretanje i izazove nakon što joj je obrt stradao u potresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je. U Petrinji smo koji je stvarno jako nastradao i kojemu treba vremena da se sve pokrene i obnovi, ali iskreno ću reći da želimo ostati tu. Želimo se održati na hrpi, kako se kaže i osjećati tu snagu zajedništva. Petrinja ima budućnost. Uz ovakve ljude, uz ovakvu publiku ima budućnost", poručila je Danijela.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo