o razularenim turistima / 'Cura potroši 50 tisuća kuna za tjedan dana i misli da može raditi što joj je volja': ljut je gradonačelnik Novalje

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Gradonačelnik Novalje ogorčenost je izrazio u objavi na službenoj Facebook stranici grada Novalje.

30.6.2017.
11:39
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Iako već otprije poznato po raskalašenom ponašanju turista, poznato Zrće ovog je puta dobilo upozorenje od gradonačelnika Novalje osobno, Ante Dabe, gdje se okomio na "barbarske turiste". 

Gradonačelnik je u svom priopćenju na službenoj Facebook stranici grada Novalje istaknuo "barbarske turiste" jer je njegov grad, "obešćašćen i ponižen nekulturom značajnog dijela mladih gostiju iz Engleske". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sama činjenica da su engleski gosti za naše prilike izrazito visoke platežne moći, nikome, pa ni njima, ne daje za pravo da se ponašaju na ovakav način koji domaće stanovnike ostavlja gotovo bespomoćnim pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva i razularenosti koju pokazuju ulicama našega grada i apartmanima koje iznajmljuju i koriste", napisao je gradonačelnik Dabo.

"Unatoč činjenici da smo od Ravnateljstva policije dobili značajna pojačanja temeljne, krim i interventne policije, unatoč zapošljavanju dvadesetak komunalnih redara i jednom broju zaštitara kojih koriste i iznajmljuju razne fizičke i pravne osobe na području Grada, stanje reda i sigurnosti ovih je dana ozbiljno ugroženo", dodaje. 

"Stoga se kao gradonačelnik ispričavam svim svojim sugrađanima koje ovo ponašanje vrijeđa i koji su ogorčeni na sve ovo što ovih dana susrećemo na našim ulicama. Jedino što mogu obećati je da ću se svim silama truditi i boriti za dostojanstvo i ugled našeg grada koji su ozbiljno narušeni.", napisao je na kraju svog priopćenja gradonačelnik Novalje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oprostite na izrazu, ali oni šetaju gradom u badićima golih guzica, ponašaju se bahato i nekulturno kao da im nitko ništa ne može, i zato sam ovom objavom na Facebooku - koja je sudeći prema pozivima izazvala velike reakcije, jer ovo očito nije problem samo grada Novalje, nego i drugih sredina koje se susreću s ovom vrstom turizma - poručio da je s tim - gotovo!", izjavio je gradonačelnik za Slobodnu Dalmaciju

"Tu dođe mlada cura, promijeni 5000 funti i potroši skoro 50 tisuća kuna za tjedan dana, i onda računa, baš me briga, radit ću što me volja", rekao je Dabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo